Apoteket lejonet malmö. Apoteket Lejonet (Malmö)

Apoteket AB

Apoteket lejonet malmö

Några läskedrycker blev det dock inte för Apotekarnes på många år, bara så kallade läskevatten, alltså Soda-, Selters, och Vichyvatten. Nedan Apoteket Lejonen vid Stortorgets västra sida, som man lämnade i mitten av 1890-talet. Historik: Apotek Lejonet med anor ända tillbaka till 1570-talet. Det äldsta kända kungliga privilegiebrevet för apotekare i Malmö är utfärdat år 1571 av. Idag är huset i alla fall på bottenplan en restaurang Piccolo.

Next

Apotheke Lejonet in Malmö (Schweden)

Apoteket lejonet malmö

Teschska Palatset eller Apotek Lejonet. Nilsson vill sätta igång en inhemsk tillverkning av essenser och extrakter till likör- och spirituosatillverkarna. Tidens förändrade krav på rationalitet, arbetsmiljö etc. På bilden skymtar Gustav Adolfs torg i bakgrunden. De geschiedenis van Apoteket Lejonet Het gebouw waar je Apoteket Lejonet kan vinden dateert uit 1896 en is in de nieuw-renaissance-stijl opgebouwd.

Next

Apoteket Lejonet (Malmø, Sverige)

Apoteket lejonet malmö

Lejonets anor går tillbaka till 1570-talet men då i andra lokaler. Arkitekter för Apoteket Lejonet var , ett nystartat arkitektkontor med och. Op reis naar de apotheek moeten, ik wens het niemand toe. Apotekaren själv avbildad på apoteket lejonets fasad. Spies hade senare under några år resebyrå i den gamla apotekslokalen på hörnan, idag finns där en modebutik.

Next

Apoteket Lejonet

Apoteket lejonet malmö

Apotekens djurnamn Många apotek har namn efter djur; Svanen, Lejonet, Örnen, Gripen osv. Från starten fördes 37 olika vattensorter som såldes på apoteken samt i speciella vattenbutiker och kiosker. Det tog ett år att bygga upp produktionsapparaten i de bakre rummen av apoteket. Kom je van aan het station, ga dan naar links en steek het water over. Det är dessutom det apotek som har den mest magnifika officinen kundutrymmet av alla, inrättad strax före förra sekelskiftet och präglat av den dåvarande ägaren, John Teschs, smak. .

Next

Apotek Lejonet,Stortorget,Malmö

Apoteket lejonet malmö

Historiken om ägaren till Apoteket Lejonet. Ännu ett apotek öppnades 1731 och för att skilja dessa åt användes djursymboler Dietrichska fick ett lejon och det nyinrättade en örn. Den som vet hur det hela ser ut på plats kanske även kan erinra sig att det går en stor passage jäms med huset ut till Kalendegatan. Vid tiden för uppförandet ansågs apoteket Lejonet vara ett av Europas allra största apotek, nästan lika sort som det kejserliga apoteket i Moskva. Här blev det dock en enklare utformning av huset, eftersom dessa byggnader bara innehöll apotekets fabrikslokaler.

Next

Apoteket Lejonet (Malmo)

Apoteket lejonet malmö

En webbkaka är en liten textfil med information som lagras på besökarens dator för att förbättra webbplatsen för dig som besökare. Inte bara exteriört utan även invändigt blev det en överdådig utformning, i såväl apotek som bostadsvåning. Vägg i vägg med dåvarande Apotek Lejonet låg Frimurarehotellet som uppfördes mellan 1854-1855 samt genomgick en total renovering under 1980-talet. En av de nya ägarna var Teschs systerson. Sidolängan utom ett par stugor, alla de andra lokalerna som hörde samman med ett självhushåll, brygghus, rökrum, packhus, dvärgrum samt ett stall för hästarna och korna. Året är 1893 och firman Saturnus är ett faktum. Toen ik met kerst van Kopenhagen over Malmö en Lund en uiteindelijk naar Göteborg reisde, sukkelde ik al van in Kopenhagen met mijn achillespees.

Next

Apotek Lejonet,Stortorget,Malmö

Apoteket lejonet malmö

Försäljningen gick bra och ökade fram till 1905 då monopoltankar och förslag till rusdrycksförordning hotade. Das Gebäude ist aus dem Jahre 1890. Vi använder webbkakor för att analysera hur webbplatsen används, genom att webbkakorna till exempel håller ordning på hur snabb webbplatsen varit för dig och vilka sidor som besökts. Apoteket har ca 33 miljoner kundmöten på deras apotek årligen, med hela 3500 medarbetare från 83 olika länder. Als ik naar de dokter zou moeten gaan, dan precies toch liever in Zweden — waar ik de taal begrijp en me thuis voel. Apoteket Lejonet i Malmö Detta ska efterhand bli en lite utförligare skildring av Apoteket Lejonets historia. In der Apotheke wird noch richtig gearbeitet und nur vom ansehen ist das Gebäude samt Einrichtung sicher nicht zu erhalten! Fasaden mot Kalendegatan, vilken är att betrakta som apotekets baksida, är betydligt mer modest i sin utformning än den del som vetter mot Södergatan.

Next