Byta fjäder fram. Guide: Så byter du fjädring och stötdämpare själv

Byta fjädrar fram på 740

Byta fjäder fram

Det är bara en rutin jag har för att undvika att framvagnsdetaljer sitter i spänn, dessutom är det mycket lättare att vrida hjulen om man skulle behöva. Topplagringen skall gå att rotera med ett visst motstånd, är det stumt måste du byta ut den. Ska man vara petimeter ska framvagnen ställas in detta görs med fördel billigt på en däckverkstad inget för hemmameckarn. De där skruvarna kan som sagt ha tummått med tanke på att varken insex 8 eller 10 verkar passa. Nu har du allt löst å kan arbeta på en bänk eller sådant och då kan du ta fram fjäderspännarna.

Next

Så byter du fjädrar fram på KIA SORENTO BL GUIDE

Byta fjäder fram

Komprimera fjädern För att du skall kunna ta bort fjädern måste du pressa ihop den. Behöver lyfta tråden en gång till. Det påverkar också säkerheten negativt om man skulle lasta den tungt eller hänga på ett släp då den sjunker ytterligare ned jämfört med framändan. Har själv bytt fjädrar fram på en ng -03 En mycket enkel operation med rätt verktyg. Jag har besigtigat min fård några år nu med fjäderbrott på båda fram, de gnäller lite men det har gått bra.

Next

Guide: Så byter du fjädring och stötdämpare själv

Byta fjäder fram

För att dämpa när bilen kör på ojämnheter från vägen så är länkarmen placerad i bussningarna med ett gummiinlägg. Konstigt nog hade jag inte märkt av problemet vid förra körningen, så detta kom som en överraskning. Måste man göra hjulinställning efter detta? Länkarm: Det är länkarmen som håller hjulet på plats i förhållande till karossen. Stod en siffra på B-stolpen innanför dörren som avgjorde detta. Hade du bott närmare kunde jag gjort jobbet för 3000 + delar. Återmontera den nya fjädern på motsvarande sätt.

Next

Fjäder har gått av

Byta fjäder fram

Topplagringens bultar är nämligen asymmetriskt placerade. Jag brukar föredra att ha hela framvagnen i luften. AutoDoc kommer ej hållas ansvarig över hur du använder denna information och därmed resultaten som följer efter att du använder informationen som AutoDoc förser dig med. Det gör du enklast med ett så kallat fjäderkomprimeringsverktyg. Vilka delar ingår i en stötdämpare När man pratar om stötdämpare är det flera olika delar som ingår och det finns tyvärr risk att alla dessa kan gå sönder. Det är därför viktigt mycket viktigt att allt är i sin ordning.

Next

Byta fjädrar fram på 740

Byta fjäder fram

Dåså… enkelt lossa spindeln i nederkant av benet och lossa benet i överkant. Så det är inte så mycket delar att hålla reda på. Byter man både höger och vänster då, eller bara den som är av? Nedre mothållet När jag bytte mina fjädrar trodde jag först att jag hade fått fel fjäder. Ringde in och killarna där tyckte oxå att det var konstigt. Krängningshämmarstag är lite bedrägliga, ibland går det hur lätt som helst att få bort dem och ibland får man i stort sett skära bort dem, därför kan det vara bra att ha en uppsättning hemma och att börja med dessa.

Next

Guide: Så byter du fjädring och stötdämpare själv

Byta fjäder fram

Sätt fast spindeln med spännband Nu när stötdämparen är lös från spindeln, säkra själva spindeln med ett spännband så att inte drivaxeln halkar ur den inre drivknuten eller axeln lossnar från växellådan. Stötdämpare hjälper även till att hålla bilen stabilt på vägen i svängar och kurvor. Det är nämligen inte säkert att det gamla passar med den nya topplagringen. Spraya rostiga bultar med rostlösningsspray! Med över 500 verkstäder i Sverige så kommer du alltid att hitta en verkstad nära dig. Mack skrev: Viktor- skrev: Mack skrev: Härliga. Du kommer märka att dämparen har en bult både på toppen och på botten och ofta kan du sedan slingra ut den.

Next