Cykel lås. Cykellåse hos Harald Nyborg

Tester av cykellås: De 9 bästa cykellåsen 2020

Cykel lås

Undvik cykelparkeringar som har stora trädgårdshäckar som skyddar mot insyn från förbipasserande. Det ger dig helt enkelt en bra möjlighet att låsa fast din cykel till en plats. Låsvajer eller liknande enkla cykellås ska endast ses som ett form av skydd så att tjuven inte bara ska kunna bära iväg med cykeln. Kan jeg tilkøbe E-pakken på alle cykler? Det är helt enkelt en kompromiss de måste göra. Har du en dyrare cykel så kan det krävas att du tecknar en tilläggsförsäkring som ersätter större belopp om det värsta skulle inträffa. Det är tillverkat i 13 mm tjockt och härdat stål som gör att det blir ett väldigt motståndskraftigt lås. Men innan du skaffar en tilläggsförsäkring mot cykelstöld så ska du helst kolla upp din hemförsäkring ifall det redan ingår.

Next

Cykellås

Cykel lås

De bästa cykellåsen kräver att tjuven klipper eller sågar på två ställen och inte endast på ett ställe som många kabellås erbjuder. Ingen person eller organisation utanför Testfakta får tillgång till dina uppgifter. Så valde vi ut bästa cykellås till vårt test En sak som blir väldigt tydligt när vi kollar på cykellås test är hur dåligt billiga modeller presterar. Hållaren monteras någonstans på cykelramen som är mest lämplig och som inte är i vägen när du cyklar. Att hitta det bästa cykellåset på marknaden är inte helt enkelt då det finns så många modeller att välja mellan. De bästa cykellåsen väger tyvärr rätt mycket och det finns egentligen inget annat sätt än att göra cykellåsen grövre. En del lås kan fungera bra på egen hand, medan andra modeller passar bäst om du kan komplettera med något annat lås.

Next

Bra cykellås till bra priser!

Cykel lås

Det verkar som tillverkare har problem med att ta fram ett cykellås som klarar av alla typer av verktyg, men det finns trots allt några få produkter som klarar sig bra i tester. Där medföljer även en hållare som du kan montera direkt på cykelramen på lite olika sätt och vikten är 1 448 gram. Du kan her på siden se, nøjagtig hvilke cykler der kan købes med E-pakken. Med en låsvajer eller kedja kan du låsa fast din cykel i något fast föremål för att ytterligare försvåra för tjuven. Kabellås bör mest ses som ett komplement till ett riktigt cykellås i form av bygellås eller kätting. I testet hade tre olika personer tre minuter på sig att dyrka eller klippa upp låsen. Du finder ligeledes bøjlelåsen med holder samt spirallåsen med henholdsvis kode eller nøgler.

Next

Cykellås Bäst i Test 2020

Cykel lås

Det spelar ingen roll hur stark kedjan är om låskolven inte står emot inbrottsförsök och varför många billigare kättinglås inte presterar så bra. Det spelar ingen roll hur hårt materialet är om låskolven går att bryta upp med t. Det finns inget cykellås som är 100% säkert, däremot så finns det cykellås som klarar de flesta vanliga verktyg som används vid cykelstöld. Om så var fallet dubblades tiden. Använder du ett icke godkänd cykellås så finns risken att du inte får ut några pengar eller så får du bara en bråkdel av vad du skulle kunna få ut. Här nedan kommer några tips på hur du kan skydda sig mot eventuell cykelstöld och hur du bäst försäkrar dig när tjuven har varit framme.

Next

Cykellås

Cykel lås

Den enda gången vi har använt oss av kundrecensioner är om låset har fått dåligt betyg där t. Ju mer du lägger ner på ett bra stöldskydd, desto mindre sugen blir cykeltjuven. Det är också en sådan sak som du bör tänka på när du låser fast din cykel, hur ser omgivningen ut? Kättinglås Kättinglås är en tjock och härdad kedja tillverkad på ett speciellt sätt som gör att materialet är för hårt för att klippas upp med bultsax. Det händer då och då att personer låser fast sin cykel i en kortare trafikskyllt och där kan ju cykeltjuven enkelt bara lyfta cykeln över stolpen för att få loss den. Man kan kun benytte Nem-Service på én cykel ad gangen.

Next

Cykellås Bäst i Test 2020

Cykel lås

Hvad sker der med E-pakken, hvis min cykel bliver stjålet? Flera av låsen i testet går att bryta upp med bara en skruvmejsel. Kanske inte det mest lättviktiga cykellåset, men ett av de mest säkra som finns på marknaden. De är dock inte så stora men i många fall kan man låsa fast ett hjul eller ramen i ett cykelställ. Andra typer av stöldskydd som t. E-pakken kan tilkøbes i de første 2 måneder efter køb af cykel. Oavsett vilket lås man väljer är det viktigt att man låser cykeln på rätt sätt.

Next

Köp elcykel & cykel lås online

Cykel lås

Nackdelen med dem är att att de ofta väger en del och det kan vara svårt att låsa fast hela cykeln med dem. När BikeRadar testade cykellås för 100 000 kr så hamnade Abus Granit X-Plus på en stark andraplats. Skulle du bli av med din elcykel så täcks den av hemförsäkringen men det krävs i allmännhet att du har använt dig av ett godkänt lås. Däremot kan det fortfarande vägas som komplement. Men om du komplettera din låsvajer med en ordentlig låsbygel så kommer det krävas fler verktyg och längre tid för tjuven att ska kunna ta din cykel. Båda cykellåsen har ungefär likvärdig säkerhet och trots att Abus är något lättare så är båda låsen relativt tunga.

Next

Test av cykellås

Cykel lås

På de flesta av Biltemas cyklar finns färdiga ramfästen med två skruvar så att du enkelt kan sätta på ett ramlås. Detta kan vara allt från lyktstolpar till stora cykelställ som är avsedda för cykelparkering. För att ta ta del av eller ändra de uppgifter som finns registrerade om dig, kontakta info testfakta. Det finns lösningar för att gå runt det dock genom att köpa fästen som finns att köpa till. Även moment som att dyrka upp låset är inte med även om Abus själva lyfter fram det som att deras låskolv är speciellt bra mot. . Även Abus vikbara cykellås Granit X-Plus Bordo presterade väldigt bra.

Next