Diftongerande verb spanska. El mundo español / The English world: Åk 8 Spanska

Diftongerande verb presentation

Diftongerande verb spanska

Detta kan också skifta mellan nivåerna och det märker du när du spelar en nivå. Tveka inte, häng med, öva, spela, lyssna och kommentera gärna det du läser. Estoy con mis amigos Jag är med mina vänner Estamos en Málaga Vi är i Málaga Träna gärna på. Skansen es un parque zoológico donde hay animales salvajes y domésticos de los Países Nórdicos. Om du följer de här små råden, kommer det ta lite längre tid, men du kommer lära dig mer, och komma ihåg bättre. Esta semana trabajamos con el capítulo sobre la liebre y la tortuga, es el capítulo 8.

Next

Español i skolan: Åk 9: DÅTID: Perfekt

Diftongerande verb spanska

På fredag kommer det bli ett skriftligt läxförhör med både ordkunskap och frågor på texten! Vi kommer också spela quizlet live på ord + fraser, så den listan kan man alltid öva på! Om du gissar fel får du försöka igen, men du kommer inte att få några kunskapspoäng för den omgången. Till provet i spanska steg 2 fredag 16 januari Provpapper finns att hämta hos mig. Är man osäker på siffror är det läge att repetera nu; hittar ni en lista på tio, hundra och tusental. Vecka 35 Läxan till fredag: Här på bilden nedanför kan ni träna på glosorna från Amigos cuatro, kap. Läs igenom det många gånger högt hemma och öva på uttalet.

Next

Karin och Henkes spanska: november 2016

Diftongerande verb spanska

En bronsmedalj får du när du klarat en nivå 2 gånger och en silvermedalj efter 5 klarade omgångar. . Det gäller för dig att hitta det rätta svaret. En el verano hace aproximadamente 20 grados, y en el invierno hace normalmente unos grados bajo cero. Öva på dem och läs och lyssna också på kapitlet hemma. Dessa fyra verb skapar tillsammans en grund för att kunna kommunicera på spanska.

Next

Diftongerande verb presentation

Diftongerande verb spanska

Vi kommer förstås ta upp detta igen imorgon men förväntar oss att alla som är hemma har tittat på filmen! Idag fortsatte vi med hörövningen En la estación de ferrocarril. När ni kommer tillbaka sedan är det bara 7 veckor kvar till jul och nästa lov. Estocolmo también tiene un archipiélago muy grande y bonito. Det andra verbet sätter man in i sin grundform. Det kan vara svårt med hörövningar eftersom de ofta pratar ganska snabbt och det är många ord som man inte förstår.

Next

Diftongerade verb

Diftongerande verb spanska

Ni får dock inte ta samma som någon annan. I spelet Diftongerade verb kan du totalt få 4 guldmedaljer. Läxan till fredag: träna på nedanstående bild: Du kan även gå till olika spel till övningen genom att klicka. Sedan är det bara att välja rätt kapitel och rätt sida. Där finns både övningar på gerundium, ordningstal, lyssna och skriva. Läxan till fredag: Redovisnig i form av en teaterpjäs.

Next

Spanska med Luis: enero 2010

Diftongerande verb spanska

I veckan kommer vi också att repetera de regelbundna verben i presens. Hej och välkommen till grammatiksidan! Man får endast kunskapspoäng för nivåer som inte klarats av förut, dvs de nivåer ovan som inte är gröna. En Suecia hay mucha diferencia entre las estaciones del año. Varje grupp ska bestå av 2-3 st. Du får skriva fel maximalt tre gånger per fråga. Se llama Globen porque tiene la forma de un globo grande. På denna sida finns länkar till en massa videor och övningar som hjälper dig att bemästra den spanska grammatiken.

Next

Diftongerade verb

Diftongerande verb spanska

Vive en Madrid - Hon bor i Madrid Vive en Madrid? Vid frågor går man nämligen upp i tonläge på slutet. Spelskaparen har också valt om det du skriver är skiftlägeskänsligt, dvs om det är viktigt med stora och små bokstäver. Ni ska kunna skillnaden mellan ser och estar och kunna böja de båda verben i presens nutid. Nivå 3 till 4 Frågor med fritextsvar - På varje nivå får du upp till tio frågor med eller utan bild, video och ljud. Klicka dig bara vidare till bilden och logga in eller skapa ny inloggning. Det gör du bäst genom att också lyssna på texten många gånger. Spelskaparen kan ha tillåtit dig att få feedback på det du skriver.

Next

Diftongerande verb presentation

Diftongerande verb spanska

Läxan till fredag: För att spela spel till övningen klicka. Idag jobbar båda grupperna tillsammans med gerundium pågående form. I detta kapitel lär du dig bl. Den här veckan kommer vi att repetera och även att fortsätta att jobba med avsnitt 6: ¿Estás bromeando? Du kan lära dig mer om den här. Det är 223 elever från årskurs 6 till årskurs 9! Estocolmo está en el este del país, entre el lago de Mälaren y el Mar Báltico. Denna regel gäller alltid på regelbundna verb.

Next