Estonia uhrit. Kuusi suomalaista kertoo, mitä Estonian turmayönä tapahtui

SHOKKITUTKIMUKSET: Shokkianalyysi: Miksi NATO heitteillejätti M/S Estonian uhrit?

Estonia uhrit

Henrik, 25, Viro Mekaanikko oli konehuoneen kontrollihuoneessa. Tämän vuoksi laiva kallistui aluksi noin 15 astetta ja pian sen jälkeen 30—40 astetta oikealle. Peräosa kulki upottuaan lähes pystysuorassa, kunnes alkoi luhistua ja kääntyi uppoamaan kieppuen perä edellä, jolloin perästä irtosi palasia. Toimittaja-kirjailija Sven Anérin esittämä teoria Ruotsalainen toimittaja-kirjailija Sven Anér esittää kirjassaan Estonia sprängdes! Julkisuudessa on väitetty kuvienkin osoittavan, että laivassa oli pommi, mutta tutkintalautakunnan mukaan kuvan esine on jonkinlainen peite. Minulla taisi olla mukana joku kaveri, joka piti kädestä koko ajan kiinni, Itäranta sanoo. Tajusi, että nyt piti hankkiutua ylemmille kansille. Kuljetuksen perillemenoa olivat turvaamassa ruotsalaiset sukellusveneet.

Next

Estonia upposi alle tunnissa ja vei mukanaan yli 800 ihmistä

Estonia uhrit

Vainajien sukulaisten esittämät korvausanomukset piti toimittaa sijaitsevaan pääkonsulinvirastoon. Yhtiön markkinointipäällikkö ja Urbanin hyvä ystävä Thomas ei ole töissä. Mitään vastaavaa ei meillä ole aiemmin sattunut. Muutaman sekunnin hän tuijottaa lamaantuneena autojen sekaan lainehtivia vesimassoja. Tuuli oli yhä kova, mutta aallot madaltuneet. Johto kertoi, ettei merestä enää löydy eläviä.

Next

Estonian uppoamisen syy: nämä 12 asiaa menivät pieleen

Estonia uhrit

Helsinki: Viron, Ruotsin ja Suomen hallitusten asettama kansainvälinen tutkintakomissio, Oy Edita Ab, 2000. Seminaarissa hyväksyttiin lausuma asianomaisten tahojen saattamisesta vastuuseen Estonian haaksirikon syyn tietoisesta peittelystä med krav på ansvar skall utkrävas för medveten mörkläggning av vad som förorsakade Estonias förlisning. Kysymyksessä olisi ollut muun muassa 400 kilon painoinen miniatomivoimala. Eräs laivaston entinen rynnäkkö sukeltaja attackdykare , jota konsultoitiin paketin identifioimiseksi, katsoi voivansa vahvistaa, että kysymys oli räjäyttämättömästä räjähdyspanoksesta. Kun Rull näkee, että miehet hyppäävät laivan kyljellä nurinpäin roikkuvaan pelastuslauttaan, hän hyppää perässä. Myöhemmin selviää, että Mariellalta ei nähty lauttaa, mutta taskulampun merkit näkyivät, ja laiva tuli rinnalle.

Next

137 pelastui Estonian uppoamisesta myrskyisällä merellä 28.9.1994

Estonia uhrit

Virui lautan alla, kunnes helikopteri tuli. Turmasta selvinneiden — kuten , sekä ja — kokemuksista kertovia tekstejä julkaistiin joko heidän elinaikanaan tai postuumisti. Aamulla tulee helikopteri, ja sen mukana pintapelastaja Juho Ala-Lahti. Kuuleminen johtui siitä, että oli käynyt ilmi, että edellä tarkoitettua satamapöytäkirjaa oli manupuloitu. Jonkin aikaa uituaan Ehrnsten katsoo taakse. Hänellä oli kylmä, ja hän olisi paleltunut ilman hypotermia-asua.

Next

M/S Estonia

Estonia uhrit

Luo Otavamedia-tili Kirjaudu Jos olet jo luonut Otavamedia-tilin, kirjaudu tästä palveluun: Sähköpostiosoite Salasana Kirjaudu Jos tarvitset apua rekisteröinnissä, auttaa mielellään. Saavuimme kohteeseen viittä vaille kuusi. Kun miehet hyppäävät mereen, hän seuraa. Onnettomuuden tutkinta Onnettomuuden syyt aloitti onnettomuuden tutkinnan heti onnettomuuden jälkeen ja varsinaiseksi syyksi onnettomuuteen paljastui se, ettei keulavisiiri kestänyt aaltojen iskuista aiheutunutta kuormitusta, jolloin sen lukituslaitteet pettivät. Kurmin mukaan hylyn kunnollinen tutkinta on ainoa tapa lopettaa spekulaatiot laivaonnettomuuden syistä ja varmistaa, että rikosta ei ole tapahtunut. Härstedt rullaa pyörätuolinsa sairaalan tilapäiseen lehdistöhuoneeseen. Sjöblom ei saanut yhteyttä Reykjavikissa olevaan esimieheensä, merenkulkulaitoksen turvallisuusjohtajaan Bengt-Erik Stenmarkiin.

Next

Estonian kapteenin vaimo kestitsi juhlaseuruetta juuri ennen onnettomuutta, ja seuraavana yönä puoliso ja vieraat hukkuivat

Estonia uhrit

Kun helikopterit vihdoin saatiin ilmaan, niissä oli liian vähän pintapelastajia. Yksi virolaisista selviytyneistä kertoi nähneensä matkan aikana leikkihuoneessa useita lapsia. Yksi huomionarvoinen seikka on, ettei tragedia herättänyt maassamme juurikaan keskustelua, erityisesti kun otetaan huomioon Ruotsissa ja Virossa käyty debatti. Heidän 21-vuotias poikansa Taavi on ollut jo puolitoista kuukautta Estonialla merenkulkuoppilaitoksen työharjoittelussa. Kuolleiden tai kadoksissa olevien kokonaismäärä olisi siten 852. At about 01:15, the visor separated in which the ship's bow door opened, and the ship immediately took on a heavy list initially around 15 degrees, but by 01:30, the ship had rolled 60 degrees and by 1:50 the list was 90 degrees as water flooded into the vehicle deck. Salaliittoteoreetikot ovat pyrkineet yhdistämään tapahtumat esittämällä, että Titanicilla menehtyneet , ja olisivat olleet Federal Reserven perustamista vastaan ja että Titanic olisi upotettu tarkoituksella heidän pois tieltä raivaamisekseen.

Next