Flagning ved dødsfald. Flagregler

Flagregler i Danmark

Flagning ved dødsfald

Såfremt det ønskes, kan man afsynge en sang når flaget hejses eller tages ned. Hvis der ikke allerede har været en dødsannonce i avisen, så kommer der det nok snart. Alle andre flag kræver tilladelse af de lokale politimyndigheder. Man kan overlade alt det praktiske arbejde vedrørende begravelse til en bedemand. Finder du ikke den størrelse flag som du skal bruge her i , kan du kontakte os for en pris på den størrelse flag som du skal bruge.

Next

afdøm.pcinpact.com

Flagning ved dødsfald

Er I separeret vil udbetalingen ske til din ægtefælle. Gæsteflag Når man besøger en udenlandsk havn, enten som handelsskib eller lystfartøj, er det kutyme, at man fører det pågældende lands flag som Gæste-flag eller høflighedsflag. Det er hver mands ret at flage ved enhver lejlighed, men der er nogle enkelte regler der bør overholdes. Flagregler ved begravelse Der gælder nogle helt specifikke flagregler ved dødsfald. Færøernes nationale festdag, Olai Dag.

Next

Bolius infografik: Flagning

Flagning ved dødsfald

Efter gudstjenestens afslutning flages atter på hel. Klauber-Flag beskriver på denne side hvordan vi i Danmark bør bruge det danske flag. Men du kan ikke flage efter mørkest frembrud. Husk også, at det er smart at kunne lægge flagstangen ned, hvis den fx skal males. Først Danmak rigtig, så Danmark med forkert højde, derefter England og Norge er rigtige. Flaget hejses i et roligt tempo helt til tops, og tilskuere står med fronten til flaget. Beløbet udbetales, uanset hvor gammel afdøde var ved dødsfaldet.

Next

Flagning

Flagning ved dødsfald

Man hejser flaget til tops og lader det blive der et par sekunder, hvorefter man haler flaget ned så underkanten flugter med midten af flagstangen. Udsyngning og ligtog mest brugt på landet. Der kan forekomme familiegravsteder og fællesgrave, men i dag kan man også vælge af få asken spredt ud over havet. Som regel betinges en sådan tilladelse af, at du samtidig flager med Dannebrog af mindst samme størrelse og anbragt på en ikke mindre fremtrædende plads. D - E Flagning på halv stang. Som dansk flag anvendes Dannebrog som stutflag af private og handelsskibe; splitflag føres af flådens skibe og anvendes også af hær, flyvevåben o.

Next

Brug af Dannebrog ved kirkelige handlinger

Flagning ved dødsfald

Hvis linen er så lang at du ikke møder knuden, giver højden sig selv når du når jorden. Et reklageflag kræver ingen særlig tilladelse, når blot motiv og tekst ikke kan opfattes krænkende for nogen. Dette må være til glæde for hoteller og campingpladser der ikke behøver at tage denne størrelse flaf hver aften for så at hænge dem op i gen næste morgen. Det var kendt og frygtet viden om som vikingernes samlingsmærke. Der er ingen vedtagne regler for, hvordan en mindesammenkomst skal være eller hvordan den bør foregå. Både ved hejsning og nedhaling bør flaget aldrig røre jorden.

Next

Flagdage 2020 ⇒ Se oversigten over flagdage i Danmark her

Flagning ved dødsfald

Du behøver ikke at slibe og male en flagstang af glasfiber, men du slipper ikke for at rengøre den hvert år, hvis du vil holde den pæn og undgå skimmel. Arv og gæld ved dødsfald Arv og gæld kan skabe stor splittelse mellem de efterladte, eller det kan gå ret smertefrit. Farvevalget er sort eller mørkt og for mænds vedkommende, en hvid skjorte og et sort slips. Selv om reglerne således er meget frie er det en uskik at lade flaget blafre døgnet rundt. Flagstangen skal være hvid eller naturfarvet med rød knop. Flagning med Dannebrog Der er en række flagdage i Danmark, hvor der flages med.

Next

Om at flage på halv stang

Flagning ved dødsfald

Det er skik at hejse flaget ved solopgang. På samme måde, gælder der også nogle faste flagregler for nedhaling af flag. Flaget skal hejses med rolige bevægelser og i udfoldet tilstand. Vigtigt er, at dit tøj ikke er opsigtsvækkende, da det kan støde og fjerne fokus fra det dagen handler om, nemlig at sige farvel og mindes afdøde. Dannebrog skal altid først op og ned, derefter følger de andre nationers flag i alfabetisk rækkefølge, det mest korrekte sprog, er i dette tilfælde det franske.

Next