Gamle 50 og 500 lapper. Snart er de gamle 50

Har du fortsatt gamle sedler? Dette kan du gjøre

Gamle 50 og 500 lapper

Dersom du ikke får brukt opp de gamle sedlene før de blir ugyldige, må du som Molberg opplyser veksle dem inn i Norges Bank. De gamle gikk ut av sirkulasjon 31. Nedenfor kan du se bilder av 50- og 500-kronerseddelen som nå utgår. Les også: Annonse: Gyldige i ett år etter at nye sedler er lansert Dette er de nye 100- og 200-kronesedlene som ble lansert 30. Er det snakk om noen få hundre kr, ville jeg tatt sjansen. Etter denne datoen kan du veksle dem inn gebyrfritt hos Norges Bank i minst ti år framover, opplyser presseansvarlig i Norges Bank, Bård Ove Molberg. Den nye seddelserien er den åttende i rekken som Norges Bank har lansert.

Next

Så lenge får du brukt de gamle sedlene

Gamle 50 og 500 lapper

Det er for din egen del, men vil du ta sjansen, så gjør det. Etter denne datoen får du også vekslet dem inn, men da mot et gebyr som for tiden er på 250 kroner, svarer Molberg. Målt i verdi er det imidlertid 500- og 1000-kronesedlene som er størst, med hhv 19,3 og 17,1 milliarder kroner. Har du noen 50- eller 500-lapper liggende, kan det med andre ord være lurt å bruke dem så kjapt som mulig. Foto: Norges Bank Ett år etter lanseringen av nye sedler tas den gamle utgaven ut av sirkulasjon. For 50-kronesedlene er det rundt 14 millioner sedler, verdt 705 millioner kroner ute blant folk.

Next

Har du gamle 50

Gamle 50 og 500 lapper

Det går også an å levere skjema og sedler til Norges Banks hovedkontor på Bankplassen 2 i Oslo. Du er heller ikke garantert å få vekslet dem inn i en filial som ikke er del av Norges Bank. Selv om Norges Bank må ta imot sedlene i ti år frem i tid, oppfordrer de deg til å bruke gamle sedler eller sette dem inn på konto innen den tid. Kilde: Norges Bank Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter — Les også disse sakene på Pengenytt. Aasheim Fire milliarder gamle kroner Det er fortsatt rundt 18 millioner gamle sedler i omløp. Sedlene mister jo ikke sin verdi selv om de ikke lenger er tvungent betalingsmiddel - de kan veksles gebyrfritt hos Norges Bank i minst ti år framover, forteller Veggum.

Next

Så lenge får du brukt de gamle sedlene

Gamle 50 og 500 lapper

Serien vil være komplett når 1000-kroneseddelen lanseres senere i år, opplyser Norges Bank på. Ett år etter 100- og 200-kronesedlene ble ubrukelig i butikker er fremdeles 1,8 milliarder på avveie. I tillegg til et vannmerke og en sikkerhetstråd, som fantes i de gamle sedlene, inneholder de nye også flere nye sikkerhetselementer. Veggum opplyser videre på siden at banker og andre står fritt til å ta imot sedlene etter at de er utgått, men at det enkleste likevel vil være å bruke dem opp eller sette dem i banken senest 18. Jeg skulle veksle inn en skarve hundrelapp for sønnen min, som han hadde hatt liggende i en eske på rommet sitt. Nå må du også være obs på at de gamle 50- og 500-lappene er på vei ut.

Next

Sedler verdt over 4 milliarder kroner blir snart for gamle

Gamle 50 og 500 lapper

Til sammen er det altså snakk om 4,3 milliarder kroner som ikke vil kunne brukes i butikkene fra og med i morgen. «Bølgen forteller oss om havet som en motkraft vi bryner oss på, og om en drivkraft som bringer oss fremover,» skriver Norges Bank på sine nettsider om det nye motivet. De gamle 1000-lappene kan tilsvarende brukes frem til slutten av 2020, gitt at tidsplanen til Norges Bank følges. Fortvil ikke, de kan fortsatt byttes inn hos oss frem til 31. Sikkerhet Grunnen til at gamle sedler byttes ut, er først og fremst å gjøre jobben vanskeligere for falskmyntnere. Du kan betale med de gamle helt fram til 30.

Next

Så lenge får du brukt de gamle sedlene

Gamle 50 og 500 lapper

Onsdag sier butikkene og bankene farvel til de gamle sedlene med Kirsten Flagstad og Kristian Birkeland, og ønsker med vikingskip og torsk velkommen. Årsaken er å hele tiden ha sikre sedler for å unngå forfalskning. Molberg oppgir til Pengenytt at det fortsatt vil ta noe tid før de kan gå ut med nøyaktige datoer for lanseringen av de siste tre seddelvalørene. Bankens innskuddsautomater vil fortsatt ta imot både nye og eksisterende sedler. Foto: Screenshot fra Norges Banks nettsider Hovedmotivet på den nye 50-kroneseddelen tar utgangspunkt i i Solund kommune. Slik veksler du inn eldre sedler Sitter du fortsatt igjen med gamle 50- og 500-lapper etter 19. Slik setter du de gamle 50- og 500-lappene inn på din konto Er du kunde hos oss kan du enkelt sette inn dine gamle sedler på konto ved hjelp av våre maskiner eller få hjelp av en av våre ansatte.

Next