Glasögon rengöring. Rengöra glasögon med yes

Skötselråd för glasögon och linser

Glasögon rengöring

Det innebär ofta att man behöver köpa nya glasögon. Många glasögonbärare tar det första bästa de hittar för rengöring: näsduk, en tröja eller halsduk. Processen rengör inte bara glasen, utan också bågarna. Har du behandlat dina glas på något sätt kan det dock vara värt att konsultera din optiker om diskmedelstvätt är gångbar. Yes får absolut inte användas på glasögon eftersom de pajjar coatingen på.

Next

Optinett Våtservetter

Glasögon rengöring

Om dagens tekniskt avancerade glasögonglas hanteras felaktigt kan det leda till att glasen får repor eller skadas på något annat sätt. Effektivt ultraljudsbad för smycken, glasögon mm. Hos oss på Webboptik kan du enkelt beställa hem både glasögon och smarta tillbehör. Därför bör du aldrig lämna varken fodralet eller glasögonen någon längre tid i bastun eller på instrumentbrädan i bilen under sommaren. Genom att vårda glasögonen ömt spar du nämligen pengar och får en bättre synkomfort på kuppen.

Next

Läsglasögon

Glasögon rengöring

Använd aldrig mjukmedel eftersom det kan fastna i tyget och efterlämna spår på glasögonen nästa gång du rengör dem. Med andra ord är det inte någon bra idé att låta dem övernatta i bilen under vintern. Rena glasögon ger ett bekvämare seende och avlastar dina ögon. This, this is the way Vad är rätt sätt då? Enkla tips på hur du sköter dina glasögon: Läs alltid instruktionsbroschyren som medföljer dina nya glasögon, eller kolla på. Vi har dessutom mängder av praktiska rengöringsprodukter för glasögon. Ta lite pH-neutral tvål mellan fingrarna, gnugga upp lite lödder och tvätta av glasen med det.

Next

Rengöring glasögon ultraljud

Glasögon rengöring

Sedan dess har man dock löst detta problem. Om det ofta kommer in vätska i dessa hål kan det påverka glasen negativt med tiden. Glasögonglas med DuraVision ® Plantinum-behandling har en yta som är så jämn att smutspartiklar eller vattendroppar inte fastnar på glaset, utan stöts bort på samma sätt som hos lotusblommans blad. Tänk på att alltid förvara dina glasögon i fodralet när de inte används för att minimera risken för repor på glasen och skador på bågarna. Sprid diskmedlet över glasen och se till så att du hela tiden har låg friktion mellan fingertopparna och ytan. Läs alltid instruktionsbroschyren som medföljer dina nya glasögon, eller kolla på.

Next

Glasögontillbehör: mikrofiberduk, imskydd & kedjor

Glasögon rengöring

Denna billiga och naturlig vätska innehåller ättiksyra, en mild syra som varsamt skär genom smuts och olja på linserna och lämnar dem mycket ren. Jag blir galen så fort jag märker att det är något skit på mina glasögon. Hur och med vad rengör ni era glasögon för att få dom helt rena utan. För att skydda dina mot slitage, fukt, smuts och damm krävs viss försiktighet. Det kan bidra till att dessa porer täcks och en vit hinna uppstår, denna hinna går inte bort med putsduk utan måste poleras bort.

Next

Hur ska jag ta hand om mina glasögonglas?

Glasögon rengöring

Det kan vara klockor, smycken och andra smådelar. Resultatet blir inte bara irriterande för dig, utan det kan också vara farligt för din hund. Men bästa sättet att göra dem ordentligt rena är det här, enligt livsstilssajten 1. Själv använder jag Yes diskmedel flytande för att rengöra putsduken. För lite extra pengar kan du köpa kommersiella produkter. Rengör glasögonglasen med sprayen och torka dem sedan torra med en putsduk. Rengör inte dina glasögon så här! Använd rengöringsmedel avsedd för ultraljudstvättar! Vissa optiker föreslår att du rengör dina glasögon med diskmedel.

Next

Läsglasögon

Glasögon rengöring

Du kan också använda en mikrofiberduk eller andra mjuka material, men tänk då på att enbart använda den till att putsa dina glasögon, annars kan det ligga kvar smuts i duken som repar ytan. Rengöring med produkter i köket Det första steget för att korrekt rengöra glasögon är att skölja dem med vatten, som avlägsnar små partiklar du gnuggar in linserna vid rengöring dem som kan repa linserna. Det här kanske inte är någon nyhet för den erfarne glasögonbäraren men det kan vara bra att påminna sig om lite klassiska tvättråd. Skaka sedan av överflödigt vatten. Det har nämligen samlat på sig smuts, fett och andra partiklar som riskerar att repa dina glasögon när du använder plagget som putsduk. Lätt att ha med i väskan och kan användas vid behov.

Next