Göteborg spårvagn karta. Hitta hit och tillgänglighet

Spårvagn göteborg karta

Göteborg spårvagn karta

Bra gåvänliga områden för att se lite av staden är bla: där du har nära till bl a och. Två vagnar fick pedalkontroller inför experiment inför nästa vagntyp, , men återställdes till sitt ursprungliga skick. All information om de olika biljettalternativen finns. Det blir cirka 2 400 turer och runt 36 000 km, nästan ett varv runt jorden per dag sammanlagt. Göteborgs kommun äger spåranläggningen, är och trafiken bedrivs av det kommunägda bolaget. Passa er bara när ni går över gatorna, för spårvagnarna susar förbi i en bra fart! Tidigare skyltades nattvagnarna med en halvmåne. Den 16 december 1880 öppnades linjerna Brunnsparken - Redbergslid och Brunnsparken - Getebergsäng.

Next

Hitta hit

Göteborg spårvagn karta

Av kvarvarande vänstervagnar såldes en till Svenska Spårvägssällskapet i Göteborg. Endast tre vagnar överlevde, 211 finns hos och 224 hos i , 225 som verkvagn för , den senare skrotades dock 1986. Dessutom har kopplats ihop med genom och nya spår längs. Spårvägen går oftast på bro över de vägar som korsar gatan. År 1965 tillkom 30 nya högerspårvagnar. Några år senare förfogade spårvägen över fem likvagnar, vit- eller svartmålade.

Next

Reseinformation

Göteborg spårvagn karta

Den längsat linjen från Västtrafik är:. Till fots Som alltid när du skall gå, ta med dig ett par bra gåskor. Kravet var att man måste ha kort, sammanhängande kuponger eller övergångsbiljett. Spårvägssällskapet Ringlinien och Trafiknostalgiska förlaget 2005. Linjespänningen var 600 V likström. Informationen bygger på ett nära samarbete mellan Västtrafik, Göteborgs Stad trafikkontoret, Trafikverket och de olika kollektivtrafikoperatörerna i Göteborgsområdet — där vi på Göteborgs Spårvägar är en av aktörerna. Sträckan till Östra Sjukhuset skulle varit klart i mitten på 60-talet, men blev klar först 1982.

Next

Göteborgs spårväg

Göteborg spårvagn karta

Skaffa dig en bra karta och sedan är det bara till att börja gå! Från första början drogs de faktiskt med häst, det var inte förrän i början av 1900-talet som spårvagnarna fick elektricitet. Linjenätets längd var vid årets slut 91,22 kilometer. Den har byggts upp igen 1989 med en delvis ny sträckning. Daglönen 14 timmar för en konduktör var då 1 krona och 90 öre och för en kusk, 2 kronor och 10 öre. Den största parkeringsplatsen inne i centrum är på Heden inte långt från Avenyn. Olydnad mot dessa reglor straffas med ögonblickligt afsked. Däremot finns det aktiva planer på att dra en linje till från Hjalmar Brantingsplatsen.

Next

Spårvagn göteborg karta

Göteborg spårvagn karta

Ändra din bokning till en öppen biljett Stena Line, såväl som hela omvärlden, står för närvarande inför stora utmaningar. Det betyder en person som kör sin egna bil utan taxilicens. De materiella skadorna blev omfattande. På den främre plattformen - bredvid föraren - ställde sig styrelseordförande Kock, direktören Sigfrid Edström samt hans assistent C A Reuterswärd. Vi finns med i tillgänglighetsdatabasen mer information Kollektivtrafik från Centralstationen Ta spårvagn 1, 3, 9, 11 eller buss 60 från Drottningtorget vid Centralstationen. Det mesta i innerstan är inom fotavstånd.

Next

Västtrafik Spårvagn linjer, Spårvagn tider i Göteborg

Göteborg spårvagn karta

På varje hållplats finner ni en karta över linjerna och vart de tar vägen. Lådorna togs bort i juli 1962. År 1900 var antalet vagndagar 10 310, antalet hästdagar 54 246, antalet vagnkilometer 994 524 och antalet hästkilometer 1 056 654. Vagnparken bestod av 565 spårvagnar och bussar. Men då spårvägar är dyra att bygga så satsar man nu även på så kallade. Här är några nummer till de vanligaste taxibolagen i Göteborg: Taxi Göteborg: 031-65 00 00 TaxiKurir: 031-27 27 27 Minitaxi: 031-14 01 40 Nyhetsbrev Välj prenumeration: Dagens lunch på Trappan Drakens nyhetsbrev Folkets Hus nyhetsbrev Jag samtycker till och informeras om att när jag väljer att prenumerera på nyhetsbrev så kommer Folkets Hus i Göteborg använda mitt namn och min e-postadress för att kunna skicka nyhetsbrev till mig.

Next

Parkering Göteborg

Göteborg spårvagn karta

Sundhagsgatan byggdes aldrig fram till Ekedalsgatan utan slutade flera kvarter från hållplatsen. Lättvagnarna blev inte allt för omtyckta och man övergick till tyngre vagnar från och med 1951. Linjenätets längd var vid årets slut 93,65 kilometer. Statsbidragen för tunnelbanor drogs också in då Stockholms tunnelbana ansågs klar. Denna linje gick mot färdriktningen! Den 1 juli fick linje 5 ny linjesträckning: Lundby Egnahem—Centralstationen—Torp.

Next