Hanna tädin kakku. Mämmi: Aunt Hanna's Cakes ‒ Hanna

Mämmi: Aunt Hanna's Cakes ‒ Hanna

Hanna tädin kakku

Paista 200 asteessa noin 10 min. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Jaa kumpikin pötkö 20-25 osaan ja pyöritä taikinapalat palloiksi. Himahellan postauksista alkunsa saanut Klassikkoruokia — Reseptit ja tarinat ilmestyi 18.

Next

HANNA

Hanna tädin kakku

Täältä löytyy leipomuksia laidasta laitaan, enemmän ja vähemmän onnistuneita. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Perunajauhojen tilalla voi käyttää ohrakasta ja grahamjauhot korvata normaaleilla vehnäjauhoilla. Laplanders may even do this with salty snacks to soften up for example dried meat and on the other hand, to get a drop of salt in the coffee. . Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Paista 200 asteessa 10 minuutin ajan, kunnes kakut ovat kullanruskeita Tervetuloa mukaan seuraamaan seikkailujamme! Refridgerate for half an hour.

Next

Kaneliässän keittiössä

Hanna tädin kakku

Ensimmäisen satsin pikkuleivät olivat hieman isompia, minäkun tykkään sellaisista. Kermaviilin tilalle käy myös hapan kerma, smetana tai ranskankerma. Leivo tankoja, jaa ne osiin ja pyörittele palloiksi 8. Jos käyttämäsi kerma ei ole hapanta, niin korvaa sooda 2:lla teelusikallisella leivinjauhetta. Random facts about Finnish coffee culture 15: Many Finns love to dip pulla and other pastries in the coffee.

Next

Makiaa Minnalta: Hanna

Hanna tädin kakku

Kommenttia jos viitsit kirjoitella, niitä on mukava aina lueskella. No eipä ole näitäkään tullut leivotuksi sinä reiluna kahtena vuotena jolloin olen tätinä ollut. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Tein pikkuleipiin haarukalla kuviota mutta hieman enemmän olisi saanut vehnäjauhoja laittaa taikinaan jotta kuvio olisi näkynyt paremmin. Jos kermapurkki on unohtunut jääkaapin perukoille, leivo siitä Hanna-tätejä, Jos sinulla ei ole hapanta kermaa, käytä ranskankermaa tai maustamatonta jogurttia. No nyt oli taas hapanta kermaa joten näihin se oli helppo käyttää. Yleensä Hanna-tädin kakut pyöritellään vain palloiksi, jolloin taikina hieman repeilee uunissa.

Next

Klassikkoruoka: Hanna

Hanna tädin kakku

Pyörittele pieniä palloja ja litistä ne kevyesti sormella. Traditionally this has been a way of using a cream gone sour, so you have a few options. Minut saa vapaasti linkitttää, viitsitkö siitä kuitenkin ilmoittaa. Nämä mureat pikkuleivät maistuvat sitä paremmalta mitä happamampaa eli vanhempaa kermaa käytät! Minä tein kaksi satsia pikkuleipiä, yhdestä kermaviilipurkista kun tulee sen verran. Lisää muna, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Näitä leivoin jo muutama viikko sitten hyvitykseksi kun äiti lähtee matkoille. This looks like an easy recipe, and in a way it is.

Next

Hanna

Hanna tädin kakku

Sekoita sulatetun voin sekaan sokeri ja kuohukerma 4. Näin saa aikaiseksi erimakuisia kakkuja. Lisää ne edelliseen seokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä mielellään yön yli jääkaapissa. This procedure softens up biscuits, rusks and dried pullas, but it's also done with fresh pulla. Näistäkin sai jollain reseptillä todella kummallisen makuisia mutta tällä äidin vihosta kopioidulla reseptillä tulee aina mukavan pehmeitä ja lempeän makuisia. Laita valmis taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi 7.

Next

HANNA

Hanna tädin kakku

Koristeellisemmat kakut saa, jos painaa niihen haarukalla kuvioinnin, kuten kuvan leivonnaisille on tehty. Ethän kuviani kopsaa, vaikka ne ulkonäössä ehkä ohjaa. These baking experiments tend to make my jaw drop. You could also just leave the cream on the table for a few days. Teelusikalla vain kaapaisin taikinaa kulhosta ja pyörittelin käsissä palloksi. Olivat oikein hyviä ja maistuivat kyllä kaikille! Sometimes this is only evident the day after, which of course shouldn't worry you if you plan to eat them right from the oven.

Next

Mämmi: Aunt Hanna's Cakes ‒ Hanna

Hanna tädin kakku

Ja silloin kohotusaineena käytetään soodaa. Kakkusten päälle voi myös painaa pienen montun ja laittaa siihen nokareen paistonkestävää hilloa. I this version I have added vinegar to get the soda work. Myös allergia- leivonnaisia joilla herkuttelee meidän perheen esikoinen : justiinanjuhlintaa gmail. Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja aseta ne pellille leivinpaperin päälle. Tämä resepti on kirjoitettu käsin kirjan viimeisille sivuille, eli on tainnut opettaja kirjoittaa reseptin taululle josta se sitten on kopsattu. Sekoita huolellisesti keskenään sooda, vehnäjauhot ja perunajauhot.

Next