Hva får jeg igjen på skatten. Slik sjekker du om du får igjen penger på skatten

Baksmell eller penger igjen på skatten!

Hva får jeg igjen på skatten

Lønns- og trekkoppgavene skal du nå ha fått fra banken og arbeidsgiveren din. Slik fikk jeg mer ut av pengene mine i 2017, enn hva jeg ellers ville. En slik kalkulator finner du også på. Selv å nedbetale på boliglånet er mer lønnsomt enn å la staten få pengene i sine hender. Det gjør du lettest ved å logge deg inn hos t. Du kan altså gå glipp av tusenvis av kroner ved langsiktig sparing gjennom skatteseddelen, spesielt hvis du gjør det konsekvent over tid.

Next

Rentefradrag på skatten

Hva får jeg igjen på skatten

Har du små barn, går kalkulatoren ut fra at slik dokumentasjon - for eksempel kvitteringer for betalt barnehage - forefinnes. Denne skal føres i post 4,6,1. Da blir pengene reneste lotto-gevinsten å regne, og du blir mer løssluppen i hva du bruker dem på. Vil man ha rett på fradrag for noe i dette opplegget? Avkastningen er for dårlig til det. Beklager, men det er virkelig teit. Som påpeker - det eneste du trenger er en oversikt over hva du tjente i fjor og hvor mye skatt som ble betalt på forskudd.

Next

Rentefradrag på skatten

Hva får jeg igjen på skatten

Selv om du ikke betalte det i året før, vil du likevel få fradrag for det. Du kan finne mer informasjon om dette på skatteetaten. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter. Jeg hater å få igjen penger på skatten, og det bør du også. Regn ut her - slik blir din skatt i 2020: Regn ut her - slik blir din skatt i 2020: Finn ut i vår oppdaterte skattekalkulator! Dersom du nå oppdager at du får en uventet baksmell til sommeren, vil du kanskje sikre deg mot dette i 2011.

Next

Derfor hater jeg å få igjen penger på skatten!

Hva får jeg igjen på skatten

Fradraget gjøres i inntekten til den av ektefellene som tjener mest, og du svarer ja her om dette er deg, eller om du er enslig forsørger. Les også: Kjære lesere, hva tenker dere om at jeg er så negativ til å få igjen penger på skatten? Mulig å generere opp til, si 2,15% rente, på disse pengene ved å ha dem stående på bankkonto siste 6 mnd — antar det ikke er penger som skal investeres i aksjer eller lignende. Det å få en ofte litt uventet utbetaling på mange tusen er kjærkommet i de tusen norske hjem. Økonomiske beslutninger bør bygge også på andre kilder. Hvis du ønsker baksmell, for eksempel for å nedbetale dyr gjeld, kan du gjøre det ved å sette inntekten eller gjelden høyere enn det den egentlig er.

Next

Rentefradrag på skatten

Hva får jeg igjen på skatten

Nytt av året er at man kan sjekke selvangivelsen med Altinns nye app, som ble lansert i sommer. Hvis du for eksempel betaler et lån i januar med etterskuddsrente vil en del av dette være renter som har påløpt i desember. For en 6 måneders periode blir det kr 2. Disse kostnadene inngår i post for minstefradrag, dersom du velger minstefradrag i stedet for fradrag for faktiske kostnader som skal plasseres i post. Ok, nå tror jeg at jeg skjønner.

Next

Du får kanskje igjen på skatten? i så fall gjør du noe feil

Hva får jeg igjen på skatten

Fra og med torsdag blir selvangivelsen tilgjengelig for elektroniske brukere. Jeg gratulerer dem selvsagt og lar dem suge på karamellen samtidig som jeg lar dem synes synd på meg for min solide baksmell. Får skattemelding i «ny» drakt Når skattemeldingen nå har blitt tilgjengelig for lønnstagere og pensjonister over hele landet, får 280. Rent matematisk sett er det ingen tvil om at du har rett i at det ikke lønner seg å få igjen på skatten. Det strømmet inn med spørsmål til dagens nettmøte om selvangivelsen. Greit nok at jeg får opp hva jeg har tjent, hva jeg har i gjeld og blitt trekt i pensjon.

Next

Slik sjekker du om du får igjen penger på skatten

Hva får jeg igjen på skatten

Det er en del som rapporteres inn automatisk, men ett galt tastetrykk kan gå utover skatten din, sier Sandmæl. Økonomene undervurderer ofte de psykologiske effektene hos oss mennesker. Pengene låner du av staten, så de må betales tilbake en dag. Samtidig har du gjennom 2018 betalt 3 750 kroner for mye i skatt månedlig. Da har du innbetalt 45 000 kroner, tilsvarende utestående kredittkortgjeld, for mye i skatt til kemneren i løpet av fjoråret. Du må bare ha pengene klare året etterpå.

Next

Får du igjen på skatten?

Hva får jeg igjen på skatten

Faktisk vil omtrent alt, unntatt forbruk, gi bedre avkastning enn å betale inn for mye skatt for så å få igjen på skatten året etter. Trenger du å bestille nye pinkoder, kan du gjøre det. Det kan være lurt å tenke litt på det før man gjør noe på impuls, så bruk noen dager eller uker og tenk på det. I så all har du tråkket i salaten. Da har du ikke fulgt med i timen, og konsekvensen er at du taper penger. Regler for debatt her på adressa.

Next