Langstekt lammestek. Hansel og m.pcinpact.com bort fra pepperkakehuset: God påske med et saftig, langstekt lammelår!

Langstekt lammesteik i pose

Langstekt lammestek

La det «surre» i pannen på middels varme. Se bilder under: Litt tips og spesielt hvordan fjerne hoftedelen på lammelåret fant jeg på denne siden: Fjern den ytterste delen ved å la en spiss kniv kutte gjennom sener, fett og kjøtt til man kommer til lårbeinet. Likevel skal vi ha pinnekjøtt i morgen, - kjøpt på butikken. Fortsett stekingen i ovnen ca. Finhakk persille og hvitløk og bland med strøkavring.

Next

Slik steker du lammestek

Langstekt lammestek

Skjær deretter opp kjøttet og ha tilbehøret på serveringsfat og server dine gjester! Pass på at det ikke kommer inn til beinet. La det stå å trekke uten lokk i minst 1 time. Men etter ein lite test av kjernen i mesterverket so fekk tonen ein annan lyd. Og lammet ble veldig godt selv om det ikke ble brunet først. Dette er litt kronglete, men absolutt verdt jobben! For å få best resultat syntes jeg det er best å langtidssteke lammelåret. Håper det hjalp litt for deg eller eventuelt andre som liker det mer presist. Din familie, venner og kolleger behøver ikke at vide, at du er lav på kontanter, bare skriv til os, så får du et lån.

Next

Hansel og m.pcinpact.com bort fra pepperkakehuset: God påske med et saftig, langstekt lammelår!

Langstekt lammestek

I tillegg har jeg drevet med oljemalerier siden jeg var 5 år og studert utøvende kunst i Oslo i 2 år i senere tid. Deretter stikker du små lommer i steken med en spiss kniv, og putter inn hvitløksbåter i biter. Til en passe stor familie 1 lammestek 2 ts rosmarin 2-3 fedd h vitløk salt og pepper 1 løk 3-4 gulrøtter Lag noen snitt i skinnet på lammesteken, og gni lammesteken godt inn med urter, hvitløk, salt og pepper. Da vil det sannsynligvis stige til 56-58 grader etter et kvarters hviletid, noe som gir en fin rosa kjerne. Ristede gulrotstaver med olivenolje, persille og maldonsalt Ristede gulrotstaver er veldig enkelt å lage. Gratinér til det er sprøtt og steketermometeret viser ca. Legg steken oppå og hell over buljongen.

Next

Edels Mat & Vin: Langtidsstekt lammelår ✿⊱╮✿⊱╮

Langstekt lammestek

Hvor lenge lammet skal steke kommer an på hvor stort det er, men så lenge du steker på lav varme og følger med på steketermometeret til det når den kjernetemperaturen du ønsker — k jernetemperatur mellom 65 og 76 grader celcius, skal det bli saftig, mørt og godt. Det er noe spesielt over det å langtidssteke kjøtt, det lukter så godt i huset lang tid i forveien… Kanskje den viktigste grunnen til at dette lammelåret ble så godt som det faktisk ble, er nok fordi jeg laget en marinade som lammelåret kunne få ligge i, faktisk i 4 døgn før det ble lagt i ovnen. Ha steken i en ildfast form, sett i steketermometer og sett i ovnen. Skrell og rens poteter og grønnsaker. La steken hvile før den skjæres opp. Sett i forvarmet ovn på 190 grader og la det stå i 30 minutter.

Next

Saftig og mørt langtidsstekt lammelår

Langstekt lammestek

Nå kan du gjøre hva du vil i mange timer. Mit firma vil hjælpe dig med at nå en række mål med en bred vifte af låneprodukter. Legg 2 ss smør i små klatter oppå potetene og tomatene. Legg ruladen i en plastpose og hell over resten av marinaden. Eg skjønte fort at ho blei litt skuffa og satte meg i sving og kontakta Bamrud, for å høyre om ikkje han hadde litt igjen i fryseboksen sin.

Next

Klassisk lammestek med ovnsbakte grønnsaker

Langstekt lammestek

Når ønsket temperatur er oppnådd, kan du godt la lammelåret stå i ovnen noen timer, kjøttet mørner jo lengre det står. Da økte jeg temperaturen til 190 grader og satt inn potetene i form under steken. Du kan enten sette i steketermometer i med en gang, eller vente til morgenen etter, da det uansett ikke har så mye å si for stekingen når du ligger å sover uansett. Skjær bort det øverste stykket hoftebeinet på lammelåret, så du står igjen med kun låret og lårbenet. Vi bor fremdeles på gården, men har overlatt driften til neste generasjon og har flyttet i kårboligen! Det finnes utallige måter og alternativer til tilberedning og tilbehør. Kort sagt, fire trinn; romtemperere, steke i panne, steke i ovn med termometer, hvile. Sil sjyen fra grønnsakene og mål opp den mengden sjy du trenger.

Next

Lammestek, langtidsstekt

Langstekt lammestek

Samt at folien på toppen hvis den blir fortere stekt også hindrer den i å bli tørr. Stek den gyldenbrun på alle kanter så du holder kraften inne i steken. Rør om og sukkeret da løses opp. Se til at termometeret sitter i kjøttet og ikke i fyllet, da det vil angi feil kjernetemperatur. Steika ligger på gulrøtter, løk og sellerirot inni posen. Derfor er det lurt å la stekesjyen småkoke sammen med grønnsakene i ca. Jeg har holdt på med lavkarbomat i 5 år.

Next