Lære sjakk. Lær på nett

Hvordan spiller man sjakk?

Lære sjakk

Det fungerte fint, og ekstra hyggelig at flere av Østlandsseriens 1. Animasjon: Marius Lübbe og Renate Rognan. Denne boken gir en grundig innføring i regler og strategier som du vil ha nytte av både som nybegynner og som en viderekommende sjakkspiller. Disse trekkene kommer vi tilbake til i det neste kapitlet. Bruk alle sjakkbrikkene dine I eksemplet ovenfor fikk hvit alle sine brikker inn i spillet! Selv med bra anlegg for sjakk og jevnt god treningsinnsats vil det oftest ta såpass tid. Du kan altså ikke ombestemme deg hvis brikken din først fysisk er kommet i kontakt med brettet.

Next

Lær på nett

Lære sjakk

Det er veldig enkelt å plassere brikkene i begynnelsen av partiet. Alt dette finner du råd om på dette nettstedet. Vi har flere læringsverktøy som skal lære deg om åpninger, strategier, taktikk- og sluttspilloppgaver. Turneringen spilles i påsken i perioden 9. Alle taper - selv verdensmestere. Du kan klikke deg gjennom nettstedet og finne det som kan være nyttig for deg.

Next

Lær sjakk på nett på den enkle måten

Lære sjakk

Dette er den første videoen i en serie hvor jeg skal lære helt nye spillere hvordan de kan ta sine første trekk på et sjakkbrett. Vi ber om at alle klubber, lokallag og sjakk-kretser gjør tilsvarende vurderinger ifht sine aktiviteter. Her vil det også bli gitt nærmere informasjon så snart den foreligger. For å bli veldig god, må du tape tusenvis av partier. Mange av sjakkvideoene du finner lenker til på siden: handler om åpninger. Offiserene i sjakk deles inn i to forskjellige grupper.

Next

Hvordan bli bedre i sjakk?

Lære sjakk

Alle gode sjakkspillere vet hvordan man gjenkjenner viktige mønstre og posisjoner som finnes i deres partier. Hvis kongen er angrepet, men trusselen kan pareres ved å slå brikken som sjakker, flytte kongen til et felt som ikke er angrepet, eller ved å sette en brikke mellom kongen og brikken som setter sjakk , sier man at kongen står i sjakk, men ikke i sjakkmatt. En slik analysemotor vil antagelig komme med veldig mange forbedringer, og vi behøver heldigvis ikke å bli stresset av alle disse, men se ekstra på situasjonen når den tallmessige evalueringen av stillingen endrer seg veldig mye mer enn 1,0 fra ett trekk til neste. Hun er innom sjakkurset mens hun har en pause i sjakkturneringen hun ellers en med på. Vi sier dette fordi alle nå vet at barn kan komme imponerende langt i sjakk allerede i ung alder.

Next

Forsiden

Lære sjakk

Da handler det nettopp om få minst én bonde over på den andre siden av brettet slik at den bli en dronning. Å miste en offiser uten å få noen som helst form for materiell kompensasjon for tapet, betyr nesten automatisk tap mot gode spillere. Det betyr at hvis jeg spiller som hvit og jeg tar en svart bonde fra motstanderen min, vil den bonden bli en hvit bonde som jeg kan plassere på brettet som en del av min hær. Dette er et dog så godt som et helt annet spill, men bruker fortsatt sjakkprinsippene. Mye av det samme vil selvfølgelig gjelde videre opp mot stormester- og verdensklassenivå.

Next

Sjakkskolen 1: Plassering av brikkene

Lære sjakk

Den delen av brettet hvor hvit konge står plassert før spillet begynner, linje 5, og de tre linjene kolonnene til høyre for kongen kalles kongefløyen. Hvordan man forvandler en bonde i sjakk Bønder har enda en spesiell evne, og det er hvis en bonde når den andre siden av brettet, så kan den bli gjort om til en annen sjakkbrikke kalt forvandling. Utfordre datamaskinen til et sjakkparti på nettet Prøv å spille et sjakkparti på nettet mot en supergod sjakkdatamaskin. Nesten alle vil da likevel ha en god del å gå på, fordi de slett ikke har dyrket sjakkspillet på en måte for optimal utvikling av spillestyrken. Den beveger seg langs en L-formet bane.

Next

Forsiden

Lære sjakk

Å kunne gjøre det første trekket er en liten fordel som gir den hvite spilleren en mulighet å angripe umiddelbart. De aller yngste, under cirka 9-årsalderen, vil og bør normalt ha et mykt og forsiktig hobbypreg på sjakkaktiviteten sin. Du lærer hvordan du planlegger flere trekk fremover og hvordan du lurer motstanderen i en felle. Myndhghetene har i dag torsdag 12. Det er viktig å ha et bevisst forhold til åpningsspillet, men det er samtidig lett å bruke unødig mye krefter og fokus på konkrete variantkunnskaper. Forfatteren er en av Norges beste kvinnelige sjakkspillere, og har undervist i sjakk i over 10 år.

Next

Sjakkurs for nybegynnere: 1. Sjakkregler, sjakkbegrep og sjakkbrikkenes verdi

Lære sjakk

Lyd: Roy Kenneth Jacobsen og Vegard B. Torstein Bae er sjakklærer på disse filmene. Dette kan i mange tilfeller føre til det ønskede resultatet: Å vinne partiet. The Scotch Game Collection 66 sjakk videoer. Sponsorer Vi trenger penger til å kjøpe sjakkbrett, brikker og sjakklokker.

Next