Mari krogshus. Onlinelifechange

Onlinelifechange

Mari krogshus

Brød putter jeg selv i kategorien kosemat - det skjer unntaksvis og ikke grunnleggende for kostholdet mitt. Poenget mitt er at vi har alle våre nemesis i denne bransjen, men det er litt uheldig å være så påvirket av det at man velger å gå inn for å slakte et innlegg som på tross av litt dårlig kildebruk har et helt legit poeng - som faktisk er veldig fint å sette fokus på. Brødmat generelt er ekstremt apetittstimulerende, og ikke så langt i fra junk - spesielt for folk som prøver å komme i form. Å bli klar over den termiske effekten kan kanskje være det som skal til for å velge bedre mat for noen, og gevinsten av det er stor 180 kcal underskudd hver dag blir et teoretisk fettap på ca. Og for å presisere: I setningen du viser til prøver jeg å forklare at 1800 kcal etter termisk effekt er det samme uansett hvilken matvare det kommer fra. På den ene siden annerkjenner du at det finnes men sier på den andre at det ikke betyr noe. Middagen gjenstår, og selv fjordland har problemer med å holde seg under 500kcal her på tross av ganske sparsomme måltidsporsjoner - langt mindre enn hva jeg vil anta at folk spiser til middag.

Next

Onlinelifechange

Mari krogshus

Jeg tenker at misforståelsen oppstår fordi jeg diskuterer to ting samtidig som jeg har det veldig klart i hodet mitt, men som ikke kommer helt klart frem i teksten. Det er kanskje ikke det beste innlegget i seg selv å bruke som et eksempel på hva som er galt med mye av innholdet hun har, men det var det innlegget som ble diskutert. Nei, kanskje er det ikke helseskadelig om noen følger rådet med å slutte å drikke flytende melk, så lenge de får næringsstoffene en annen plass. Jeg tror ikke mange av de ufaglærte følgerne hennes klarer å skille mellom hva som er god og dårlig info uten å være forutinntatt. Det er jo veldig uheldig å si, fordi det støttes ikke av det store forskningsbildet og kan være en direkte helseskadelig uttalelse.

Next

Onlinelifechange

Mari krogshus

Alle som er ekstreme har som regel feil. Folk har en tendens til å forsvare det de anser som viktig for seg selv, sine verdier og egen livsstil - gjerne på tross av hva som i enkelte situasjoner vil være best. I tillegg kommer lunsj på jobben, som enten er en ny runde med melk og brød - eller noe fra lunsjordningen - som garantert er mer kaloririkt enn dette. Eller ligger det i junk, McDonalds, Burger King, brus og snop + inaktivitet? Det er flere andre grunner også, men det blir mer på siden og mindre relevant for folk flest. Og at dette er forskningsbasert, når det ikke er fulgt god forskningsskikk for å komme fram til disse konklusjonene. Litt kontekst, ikke for å bygge opp under min argumentasjon på noen måte, men for å tilføre litt til tråden som helhet og det opprinnelige spørsmålet:  betalingsmur   Jeg skjønner at du ikke er spesielt fan av Mari eller hennes tilnærming til kosthold. Jeg har i ettertid av dette innlegget fått forespørsler om jeg kan ta for meg andre ting hun påstår på samme måte.

Next

Onlinelifechange

Mari krogshus

Jeg er egentlig ikke så interessert i hva andre folk driver med, selv om det kanskje kan virke som det motsatte. Altså er det supert med for eksempel protein, fordi man kan spise mer og komme bedre ut av det. Ei heller at du ikke er i stand til å skille mellom prestasjon og helse. Unntaket er når god og dårlig informasjon blandes inn i en kvasivitenskapelig mølje som flesteparten følgerne hennes ikke nødvendigvis har forutsetninger for å skille fra hverandre. Jeg sier ikke at jeg er enig heller, men min tilnærming til kost heller nok mer i den retningen. Jeg føler ikke at det er slik dette innlegget oppstod.

Next

Onlinelifechange

Mari krogshus

Noe annet ville være for pompøst, og ikke slik jeg ønsker å fremstå. Det er også slik at det kan være relativt vanskelig å spise et sunt og variert kosthold for ikke å snakke om hvor vanskelig det vil være å holde vekten, av en haug med grunner  om man baserer seg på brødmat i alle måltider utenom middag - noe mange gjør. Men justerer du da for den reduserte vekten som over tid også vil føre til redusert energiforbruk?   Da blir det viktigere for deg å ta personen enn å sørge for at folk blir bedre opplyst - noe jeg mener bør være hovedmotivasjonen. Nå er det litt ufint å rope hersketeknikk. Jeg har en helt annen kontekst og erfaringsgrunnlag knyttet til henne enn de som aldri har hørt om henne når de leser innlegget mitt. Folk har en tendens til å forsvare det de anser som viktig for seg selv, sine verdier og egen livsstil - gjerne på tross av hva som i enkelte situasjoner vil være best.

Next

Onlinelifechange

Mari krogshus

Jeg vil påstå at du har endret mening rett og slett? Det er bare at noen av tingene hun sier er rent svada. Nå skal det sies at i en hypotetisk situasjon der vektreduksjonen skyldes rent kroppsfett så vill justeringen blitt minimal da fettvev er lite energikrevede. Edited November 22, 2019 by Sandum. Jeg er forøvrig ikke anti-noenting, og kan på den andre siden forsvare å spise brød som en del av et sunt kosthold også - det er fokuset jeg mener er feil. Men er det der overvektsproblemet ligger? Jeg prøver å være bevisst på å ikke gjøre det, men ingen er perfekte. Jeg mener også at folk gjør lurt i å trappe ned på brødmat og melk, og heller fokusere på bær, grønnsaker og frukt.

Next

Onlinelifechange

Mari krogshus

Hun feilrepresenterer dermed studien samtidig som hun forteller oss at å innta 104 gram karbohydrater per dag gir lavere kvalitet på kostholdet enn 60 gram om dagen. Det er nok heller ikke tilfeldig at brød er en vesentlig del av stort sett all junkfood. Men sammensetningen av maten vil også påvirke energiforbruket ditt, og derfor er det riktig som hun sier at 1800kcal ikke nødvendigvis er 1800 kcal i praksis. Om du har fått inntrykk av noe annet så er det ikke min hensikt. Men ja, jeg er enig i at det virker som om Mari gir ekstreme råd. Det er kanskje nettopp stor erfaring med diverse kosthold, dietter, opp og ned i vekt og forståelse for hvordan kroppen presterer fungerer som gjør meg i stand til det. Et par glass melk om dagen ser jeg ikke problemet med.

Next