Melhus kirke. Melhus Church

Horg kirke

Melhus kirke

It is located just south of the village of , on the east side of the highway and the river. Horg Church Norway Show map of Norway : Location , Country History Status Architecture Functional status Active Architectural type Completed 1892 Specifications Capacity 700 Wood Administration Horg Horg Church : Horg kirke is a in municipality in county,. I 1964 ble Horg sammen med , og en flik av innlemmet i Melhus. Bosetningen ligger for det meste i dalen langs elva. Ordføreren fikk i oppgave å ta kontakt med kirkedepartementet for å skaffe tegninger til kirke i ønsket størrelse. På Vitenskapsmuseet finnes også en rekke andre gjenstander fra de gamle Horg-kirkene. Med bygget i bruk har stemningen endret seg, Kaasa Moe har fått kulturpris, og kommunen har i de senere årene bevilget midler i hundretusenkronersklassen til restaurering og vedlikehold av den gamle presteboligen.

Next

Flå kirke (Melhus)

Melhus kirke

Og vi øver som vanlig hver tirsdag fra kl. Det er mindre enn fylkesgjennomsnittet. «Melhus-song» har tekst av Ragna Rytter og melodi av Sigmund J. Vi øver normalt hver tirsdag klokka 19. Melhus tilhører de fruktbare flatbygdene ved Trondheimsfjorden. Kirka er sognekirke i Flå sogn i det tidligere Melhus prestegjeld, og faller under. In 1999, inscriptions were discovered on the medieval portal.

Next

Melhus songlag

Melhus kirke

Landbruket har gitt grunnlaget for næringsmiddel-, møbel- og trevareindustri. Dette var en av bare som er blitt oppført her i landet; i dag gjenstår fem av dem. I stedet har man tatt i bruk igjen den barokke altertavlen fra 1662. Y-kirkens bygningshistorie, interiør og inventar Den barokke altertavlen ble skåret av Ole Olesen Bildschnider i 1662. Den ble skåret av Ole Olesen Bildschnider og staffert av Niels Nielsen Kontrafeier, med bilder av de fire evangelistene.

Next

Melhus menighet

Melhus kirke

Korsarmene er svært nær koret og like høye som hovedskipet. Kor og Korona Som andre kor har vi i denne korona-tiden foreløpig avlyst alle konserter. Den nygotiske altertavlen fikk et korsfestelsesbilde malt av Olga Gundersen i 1892 som kopi etter et av som henger i i. På 1960-tallet ønsket man å tilbakeføre den til kirken, men fikk nei av antikvariske myndigheter. Melhus hører til Trøndelag , Sør-Trøndelag og.

Next

Melhus Church

Melhus kirke

Melhus kirke, bygd i 1892, er en korskirke i stein i gotisk og romansk stil. Prestegårdslåna som ligger rett sør for kirka var rivningstruet på 90-tallet. Dagens forslag til påskeaktivitet: Ring på og spring - påskeeggjakt. Bare i dette området ligger sammenhengende arealer over skoggrensen. Vi har ikke noe krav til sangprøve ved opptak, men er ute etter folk som har glede av å synge, og som gjerne vil strekke seg litt musikalsk sammen med andre i et trivelig kor-miljø. » Dette «Epitaphium» hang i gammelkirka i Melhus. Folketallet har økt hele tiden etter andre verdenskrig.

Next

Horg Church

Melhus kirke

Disse er flankert av utskårne figurer. Velkommen til fellesskapet i Byåsen kirke fra der du er. Ring på og spring gjem deg og stå på avsand og se reaksjonen til de som finner kartet og skatten. When the medieval church was demolished in 1890, the epitaph was no longer there. Tavlen bærer forbokstavene til giverne, Joen Erichsen og Kjersten Nielsdatter. Det må bety at den — i likhet med prekestolen — ble overført fra en av de tidligere kirkene, uten at det fremgår klart av jubileumsboken hvilken.

Next

Flå kirke (Melhus)

Melhus kirke

It is located in the village of , about 2 kilometres 1. Den hadde opprinnelig 30 stallrom, men det gjenstår bare 12. Bare noen få visste at den var satt unna på - Søndre Melhuus gård. Innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre utgjør 8,7 prosent av befolkningen 2019. Dette erstattet orgelet fra 1930.

Next

Horg kirke

Melhus kirke

Although the old church was torn down, several architectural elements of the medieval building were saved and incorporated into the new building. I Nordland avtar etter hvert bygeaktiviteten, mens den dessverre vil holde seg stort sett uforandret lenger nord. In 1589, there were five churches in the Melhus more or less equivalent to a parish , but Melhus Church was the main one. Etter dette ble det bygget ny kirke på Kirkflå Kjerskflå oppunder Flå-åsen, dette skal ha vært en. Avisen kommer ut tre ganger i uka. Den har et 16-stemmers bygget av i 2004.

Next