Oma kanta. Laboratoriotulokset ja Omakanta

Kelain

Oma kanta

In May 2015 the My Kanta service will start to include information on x-ray examination results, and in the autumn of 2015 results of laboratory examinations will become available. Asiointisi vastaanotolla nopeutuu, kun olet etukäteen käynyt kuittaamassa informaation luetuksi ja asettanut palvelussa potilastietojesi käyttöön liittyvät suostumuksesi ja mahdolliset kieltosi. Jos kansalainen on antanut uusimispyyntöä tehdessään matkapuhelinnumeron, tieto reseptin uusimisesta tulee myös tekstiviestinä. Kanta services are being developed further, and new functions will later be added to the My Kanta service. Huoltaja näkee lapsen terveystiedot ja sähköiset reseptit ja voi pyytää niiden uusimista. Jos reseptin voi uusia, voit lähettää uusimispyynnön joko reseptien etusivulta, yksittäisen reseptin sivulta tai vasemman yläkulman valikosta.

Next

Omakanta

Oma kanta

What benefits do do the Patient Data Repository bring? Laboratoriotulosten katselu, viestintä ja ajanvaraus vaativat aina vahvan tunnistautumisen. Omakanta-palveluun kirjautuessasi voit antaa suostumuksen omien potilastietojesi näkymiseen Eksoten ulkopuolella. Suostumuksen annat täyttämällä löytyvän lomakkeen ja palauttamalla sen terveydenhuollon toimipisteeseen. Lääkärikeskus Aavassa tehtävät potilasasiakirjamerkinnät siirtyvät Kantaan ja ovat Omakanta-palvelun kautta myös asiakkaan luettavissa. Omakannassa voit tarkastella omia terveystietojasi, esimerkiksi katsoa diagnooseja tai lukea potilaskertomuksia. Mikäli aikaasi siirretään, näet muuttuneen ajan OmaTaysissa.

Next

Soite

Oma kanta

Kanta-palvelujen ansiosta keskeiset potilastiedot pysyvät tallessa ja seuraavat potilasta sähköisessä muodossa asioipa hän missä terveydenhuollon palvelupisteessä hyvänsä. Further information is available at. Silloin lupaa ei tarvitse kysyä enää erikseen vastaanotolla. Huoltaja näkee Omakannasta alle 10-vuotiaan lapsen tiedot. Tarkastele terveystietoja Kanta-palvelut tukevat sinun rooliasi oman terveytesi ylläpitämisessä. . Terveydenhuollossa ja apteekissa varmistetaan puolesta asioivan henkilöllisyys ja oikeus asioida potilaan puolesta.

Next

5 syytä kirjautua Omakantaan

Oma kanta

Jos et pysty siirtämään ajanvaraustasi verkossa, ole yhteydessä hoitoyksikköösi puhelimitse. Omakanta-palvelusta näkee lapsen terveystiedot, jotka on tallennettu Kanta-palveluihin 1. On tärkeää, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, joten tarkistathan puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi OmaTaysissa. Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä Kanta-palvelut perustuvat lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä. The Patient Data Repository and My Kanta are part of the National Archive of Health Information, the Kanta services, which also includes the electronic prescription system. Hoitotahdossa voit ilmaista erityistoiveesi hoidostasi tai voit kieltäytyä tietyistä hoitotoimenpiteistä, siltä varalta, ettet itse pysty osallistumaan hoitoratkaisuihin tajuttomuuden, vanhuudenheikkouden tai muun vastaavan syyn vuoksi.

Next

Kainuun Omasote

Oma kanta

Kanta-palvelut tulevat ulottuvillesi asuitpa missä päin Suomea hyvänsä. Muista tarkistaa, että puhelinnumero on oikein. Voit siirtää osaa ajanvarauksistasi suoraan OmaTaysin ajanvaraussivulta. My Data also shows diagnoses, procedures, critical risk information, medication information, and prescriptions. Poikkeuksena laboratorio- ja rtg-tutkimusvastaukset, joissa viive on pidempi.

Next

Kirjaudu

Oma kanta

Olethan tutustunut Omakanta-palveluun osoitteessa ja kuitannut palvelua koskevan informaation luetuksi. Käy läpi hoitavan lääkärisi kanssa, miten hoitotahto vaikuttaa hoitoosi. Kanta-arkiston hoitaja Aavassa Aavan Kanta-arkiston hoitaja vastaa sekä asiakkaiden että Aavan henkilökunnan kysymyksiin koskien potilastiedon arkisto Kantaa. Terveydenhuollon tulee käsitellä uusimispyyntö 8 vuorokaudessa. Kun olennainen tieto seuraa mukanasi ja on hoitavalla lääkärillä käytettävissä, hoitosi jatkuvuus ja suunnitelmallisuus paranee. Mikäli havaitset ongelman sivuston toiminnassa selaimellasi, voit lähettää asiasta palautetta.

Next

Laboratoriotulokset ja Omakanta

Oma kanta

Kun olet tunnistautunut, valitse Jatka palveluun, jolloin pääset Omakannan etusivulle. Terveystietojen etusivulla on haku, jolla voit etsiä tietoja diagnoosin, aiheen tai aikavälin perusteella. Palvelu ei ole tarkoitettu kiireellisten asioiden hoitoon. Information on in-patient treatment includes interim and final evaluation texts covering the period of care. Hallitse tietojen luovutusta Saat parasta mahdollista hoitoa, kun sinua hoitavalla henkilökunnalla on käytettävissä kaikki tarpeelliset tiedot terveydentilastasi ja sinulle tehdyistä tutkimuksista.

Next

HUS

Oma kanta

Sähköiset reseptit ja lääkeostot näkyvät Omakannassa 2,5 vuotta siitä päivästä, kun reseptit on kirjoitettu. Uusimispyyntö lähetetään hoidosta vastaavaan terveydenhuollon yksikköön Pyynnön ottaa vastaan se terveydenhuollon yksikkö tai toimija, joka on määrännyt reseptin. Omakanta tekee ehdotuksen vastaanottajasta, jos tämä vastaanottaa sähköisen reseptin uusimispyyntöjä. Voit myös aloittaa sähköisiä valmennusohjelmia. Voit käyttää joitakin Omasoten palveluja sähköpostiosoite - salasanaparilla. Pyyntö pitää lähettää siihen yksikköön, joka vastaa potilaan hoidosta.

Next