Ranskalainen marenki. Laskin netissä

ranskalainen marenki

Ranskalainen marenki

Näin Ystävänpäivän lähestyessä, mikä olisikaan suloisempi lahja ystävälle kuin itsetehdyt ja koristellut marengit kivasti pakattuina. Maustetut rahkat sisältävät sokeria, joten sokerin lisääminen ei ole välttämätöntä. Lisää kuumaan seokseen vielä voi hyvin sekoittaen. Helposti ja nopeasti valmistuva, kirpeän makea, keksipohjainen piiras koristellaan limettisiivuilla ja kermavaahtopursotuksin. Ohut muromainen pohja ja kirpeän makea sitruunatäyte tekevät piirakasta vastustamattoman.

Next

Marenki

Ranskalainen marenki

Resepti oli onneksi tallessa äidin aarrearkistossa, joskin olen muokannut ohjetta matkan varrella melko paljon. Sveitsiläisiä ja italialaisia marenkeja ei tarvitse kypsentää, sillä valkuainen kypsyy jo valmistuksen aikana. Koetin ottaa rasvaa pois ja paistaa uudelleen. Kuivata kutakin pohjaa 100-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Marenki vaahto on valmista silloin, kun voit kääntää kipon ylösalaisin, eikä marenkivaahto tipu kulhosta pöydälle vaan pysyy kipon pohjalla. Avaa luukku raolleen ja anna kuivua niin kauan kunnes merenki irtoaa hyvin leivinpaperista ja tuntuu kevyeltä. Talviaikaan pavlovan voi täyttää marjojen sijasta erilaisilla värikkäillä hedelmillä.

Next

Marenki

Ranskalainen marenki

Täyte on kirpakka, kuten sitruunatortussa pitää ollakin. Muista olla tarkkana, ettei valkuaisten joukkoon mene yhtään keltuaista, koska silloin marenkimassa ei onnistu. Ei se makuun vaikuta, mutta olisi ollut kivempaa saada aikaan mahtavia ja täydellisiä kaunottaria ilman säröjä. Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Jos siis haluaa tehdä jotain esivalmisteluita edellisenä päivänä, kannattaa pysäyttää pohjaan ja säilöä se muovipussilla suojattuna huoneenlämmössä. Tämä marenkirulla kätkee sisäänsä itse tehtyä sitruunatahnaa lemon curd sekä kermatäytettä.

Next

Marengit

Ranskalainen marenki

Tällöin pitää hetki odottaa jäähtymistä, jotta marengit irtoavat pohjastaan nätisti leivinpaperista. Raikas sitruunan maku yhdistettynä marengin pilvimäiseen pehmeyteen vie jalat alta vierailtasi. Massuttaja: harmillista, että tuli liian makeaa. Jos aika on kortilla ja haluat oikaista, tee piirakka valmiiseen murotaikinapohjaan. Pursota tai nostele marenkeja pellille. Sivustolla olevat laskurit ja tiedot pyritään pitämään laadukkaana.

Next

Marenki

Ranskalainen marenki

Ranskalaisesta marengista saa myös ihanan ilmavan kakkupohjan vaikkapa klassiseen pavlovaan. Vatkaa, kunnes sokeri on liuennut kokonaan valkuaisten joukkoon. Perusohjetta muuntelemalla loihdit hurmaavia herkkuja pieniin ja suuriin onnenhetkiin. Viikko sitten veljeni tiedusteli minulta voiko marenkejakin tehdä itse, johon totesin että tottakai voi! Marenkitikkarit olen pursottanut aloittamalla keskeltä ja kiertäen ympyrää ulommas. Lämmitä seos kiehuvaksi, jonka jälkeen laske lieden lämpöä ja jatka keittämistä kunnes seos sakenee.

Next

Vappu marengit

Ranskalainen marenki

Tietojen tulkinta ja niistä tehtävät johtopäätökset ovat käyttäjän omalla vastuulla. Joulun suklaaherkkujen jälkeen on mukava leipoa jotain hieman raikkaampaa. Laita pohja jääkaappiin noin puoleksi tunniksi odottamaan. Pääasia kai on se että kippo on ehdottoman puhdas ja kuiva, kuten myös vatkain. Marenkia on kolmea eri tyyppiä: ranskalainen, sveitsiläinen ja italialainen. Tämä sen sijaan tulee ilmestymään pöytääni usein — kiitos! Tortun kruununa toimiva marenki on parhaimmillaan samana päivänä.

Next

Marengit

Ranskalainen marenki

Onko Kinuskikissa kokeillut tästä hieman terveellisempää versiota? Helppo toteuttaa eli onnistui varmaan niinkuin pitikin. Sanoisin kuitenkin, että tekemällä ja kokeilemalla oppii! Näin tulee helposti käsiteltävää sekä seisotusta, värjäämistä ja pursotusta hyvin kestävää tukevaa marenkimassaa. Tällä kertaa valmistin marenkeja ranskalaista menetelmää käyttäen. Tämän ranskalaisen sitruunapiirakan ohut pohja ja makean kirpeä täyte vievät kielen mennessään. Tämä kin resepti on siis tavallaan kollektiivinen aikaansaannos.

Next

Sitruunapai

Ranskalainen marenki

Varmasti sopivan kirpeällä kiisselillä saisi kokonaisuutta vähemmän makeaksi. Onneksi marenki tulee päälle, joten ei haittaa, vaikka täyte ei näytä ihan samalta kuin tässä ohjeessa — siihen on minulla vielä matkaa. Sitruunatäytteen kanssa saa kyllä olla salamannopea, sillä se muuttui hetkessä paksuksi. Vaahdota kerma, lisää sokeri ja maitorahka ja sekoita. Lisääminen vie yhteensä noin 10-15 minuuttia aikaa. Anna sen jälkeen levätä hetki pellillä, ennen kuin siirrät tarjoilu astiaan.

Next