Ribbe langstekt. JULEMAT: Du bør absolutt prøve langtidssteking av juleribba

Slik lager du perfekt langstekt ribbe

Ribbe langstekt

Denne gangen skrudde jeg opp temperaturen et lite hakk fra begynnelsen av, for å bli ferdig i menneskelig tid, jeg lot ikke ribba ligge mer enn et halvt døgn før steking, og jeg tok den ikke ut av kjøleskapet i god tid før steking. Er det for lite vann må du etterfylle. Følg godt med så den ikke blir svidd. Du må passe på ribben når det nærmer seg slutten, men i timesvis kan du overlate ovnen til å gjøre jobben. Det beste er om svineribba får ligge med salt og pepar natta over.

Next

Ribbe på grillen ~ Redneck BBQ

Ribbe langstekt

Sett ned temperaturen til 170 grader og stek videre i 1,5 til 2 timer. Legg en skål eller en folieball under ribba slik at den spennes opp som en bro. La kjøttet og grønnsakene steke ved 175 grader i ca. Skrell persillerot, pastinakk, gulrøtter og kålrot. Dryss en neve grovhakkede pistasjenøtter og granateplefrø over.

Next

Aases Krukke: Pulled pork, langstekt svinekjøtt

Ribbe langstekt

Del lammeribbene i passe store serveringsbiter, mellom beina — og server med grønsaker til. Kok inn og smak til med pepper. Det er også lov å dekke til de bitene som ser bra ut med aluminiumsfolie slik at bare de ikke-sprø bitene grilles. Ta gjerne ribba ut av kjøleskapet et par timer før du skal steke den. Stek møre i litt olje og tilsett eddikk, sukker og rødvin.

Next

JULEMAT: Du bør absolutt prøve langtidssteking av juleribba

Ribbe langstekt

Har du ei uvanlig tynn ribbe 2-4 centimeter vil den helt sikkert oppnå en høy kjernetemperatur, cirka 80 grader, etter første timen i ovnen. På samme måte som i fjor Det er ingen grunn til å steke juleribbe på en annen måte enn du alltid har gjort når du er fornøyd med juleribba du har stekt og servert. Hvis du føler du mangler grill til dette, vil jeg anbefale min egen variasjon av. Takk for kommentar :- Steke og koketid er etter min mening veldig variabel og kan tilpasses i mange oppskrifter. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking.

Next

Hvordan steke perfekt ribbe

Ribbe langstekt

Legg ribba med svorsiden ned i en ildfast form. Har du sousvidemaskin, bør du absolutt prøve. Kanskje har du vært ute og jobbet hardt i hagen eller du er sliten etter en real fest dagen før? Krydre ribba med favoritt krydder eller rub, la den ligge å hvile i ca 1 time i romtemperatur etter krydring. La skummet legge seg og hell smøret over potetformen. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steika med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster. Men neste gang skal jeg uansett huske at hastverk som regel er lastverk. Alle ovner er forskjellige, så det er ikke sikkert din ovn oppfører seg likt som vår.

Next

Slik steker du lammestek

Ribbe langstekt

Du kan tilsette litt vann i langpannen underveis om du ønsker mer kraft til saus. Slå så over på grill og la stå til svoren har bobla seg opp og vorte sprø. Famileribben består av en kotelettdel med magert kjøtt og en del med tynnribbe. Da betaler du 14,90 per 760 gram, ikke per kilo. For at svoren skal bli sprø, må fett og annen væske transporteres bort, slik at svoren blir tørr og dermed sprø. Jeg er ikke kokkeutdannet, bare ei god, gammaldags husmor med sans for god mat. Legg på lokk og la kjøttet stå i ovnen ved ca.

Next