Sää nauvo ilmatieteen laitos. Sää Suomeen ja ulkomaille

Sää Ylihärmä, Kauhava

Sää nauvo ilmatieteen laitos

Sen sijaan kylmässä rintamassa pilvivyöhyke on kapeampi, joten pilvet kehittyvät nopeammin kuin lämpimässä rintamassa. Lähipäivien sää Lauantaina matalapaine pysyttelee Suomen itäpuolella ja sää jatkuu tuulisena. Käytännössä suhteellisen toimivaksi on osoittautunut kahden tunnin mittainen sade-ennuste. Näin ollen, jos pohjoisenpuoleinen tuuli heikkenee ja sää selkenee, niin yöstä tulee kylmä ja on mahdollisesti hallanvaara. Muualla maailmassa on jopa varottava jyrkkien vuoristoteiden reunoilla yhtäkkiä paikalle iskeviä tuulen pyörteitä.

Next

Sää Suomeen ja ulkomaille

Sää nauvo ilmatieteen laitos

In case of missing observations, calculated values are plotted in violet. Kun nousevia virtauksia kehittyy päivällä maanpinnanläheisessä kerroksessa auringon lämmittäessä, ne jatkavat helposti ylempiin kerroksiin, jolloin syntyy kuuro- ja ukkospilviä. Kylmän rintaman sade on kuuroittaista ja verrattain lyhytaikaista ja voi ukkostaa. Aurinkoisena kesäpäivänä tuuli puhaltaa mereltä maalle, kun taas yöllä tuuli puhaltaa maalta merelle. Erityisen vaikeita ennustaa ovat kesäiset ja talviset matalapainetilanteet. Korkeimmat kohoumat ovat 15 m mpy.

Next

Sää Nauvo, Parainen

Sää nauvo ilmatieteen laitos

Tällaisia ryhmiä ovat vaikkapa maanviljelijät, lintubongarit ja tutkijat. Saari on kallioinen ja siellä on vain vähän matalaa lehti- ja havumetsää lähinnä saaren itäosassa. Myös luoteeseen on avoimempaa, Korppoon saari on vasta 2 km päässä. Koko maassa on varsin tuulista lähivuorokauden aikana. Ensi viikon alkupuolella sää vähän lämpenee.

Next

Sää Ylihärmä, Kauhava

Sää nauvo ilmatieteen laitos

Maan pohjoisosaan alkaa virrata kylmää ilmaa, ja Pohjois-Lapissa päivälämpötila jää lähelle nollaa. Loppukesästä ja syksyllä on tilanne toinen ja ukkosia sekä kuurosateita on enemmän merellä ja sieltä ne voivat ajautua maalle. Lapin tuntureiden laella voi kovalla tuulella joutua konttaamaan päästäkseen eteenpäin. Kun esimerkiksi aurinko jollakin alueella lämmittää ilmaa, se kevenee ja alkaa nousta, ja tilalle virrata raskaampaa viileämpää ilmaa muualta. Laajalti lumisateita, poutaisinta länsirajan tuntumassa. Vänön tuulimittaus ei ole kovinkaan edustava sillä Vänön saari heikentää tuulia selvästi pohjoisenpuolelta ja toisaalta etelänpuoleiset tuulet ovat vähän liian kovia korkean mittauskorkeuden vuoksi.

Next

Etusivu

Sää nauvo ilmatieteen laitos

Saarella vuorottelevat metsävyöhykkeet ja avokalliokohoumat. Pohjoisenpuoleinen tuuli puhaltaa puuskissa navakasti. Päivällä myös vesi- ja räntäsadetta, illalla laajalti poutaantuvaa. Idänpuolella, sektorissa 40-180 astetta isoja saaria mm. Itse asema sijoittuu savikkoalangolle Raisionjokilaakso. Tuulimittari on asennettu tutkatorniin, joka on keskellä saaren länsiosaa.

Next

Etusivu

Sää nauvo ilmatieteen laitos

Tieteellinen todistusaineisto pilvien muokkaamisen toimivuudesta on osittain ristiriitaista. Ensi viikon alkupuolella korkeapaine vaikuttaa Suomen säähän. Maa-alan ympäristö on puoliksi savikkoalankoa 0-10 m mpy ja puoliksi metsäistä kallioselännettä 20-40 m mpy. Ympäristö pääosin metsäistä, erittäin rikkonaista ja kallioista murrostopografian aluetta 20-50 m mpy. Etelä-Suomi Kohtalaista, mahdollisesti jopa navakkaa ja puuskaista luoteistuulta. Siinä näkyvät pienimmätkin sadekuurot ja heikoimmatkin sateet, mutta niiden lisäksi myös häiriöitä, jotka eivät välttämättä ole sadetta. Päivälämpötila on enimmäkseen 4 ja 7 asteen välillä, aivan idässä sekä Pohjois-Lapissa on paikoin koleampaa.

Next