Sileäkarvainen collie. Collie (sileäkarvainen) Rotutiedot

Bordercollie

Sileäkarvainen collie

Tiivis alusvilla peittää koko ihon ja pitkä, karkea, säänkestävä päällyskarva peittää alusvillan. Kolmen sertifikaatin lisäksi Suomen muotovalion arvoa varten colliella täytyy olla hyväksytty luonnetesti tai palveluskoirakokeista koulutustunnus ykkösluokasta. Mä olen aina haaveillut isosta koirasta. Kokeile valintatyökaluamme niin näet, mitkä koirarodut vastaavat mieltymyksiäsi ja elämäntyyliäsi parhaiten. Bordercollien luonteeseen paimenkoirana kuuluu myös tietty pehmeys ja herkkyys, joten koulutettaessa kovia otteita ei tarvita.

Next

Sileäkarvainen collie johtaa näyttelykoirakisaa

Sileäkarvainen collie

Ravitsemus Suurilla koirilla on suuri ruokahalu ja ne myös hyötyvät erilaisesta ravintotasapainosta, mukaan lukien kivennäisaineet ja vitamiinit, kuin pienet koirarodut. Vielä kertaakaan se ei ole ollut kylmä - mutta ei myöskään tukalan kuuman oloinen. Se saattaa olla tylsistyneenä haukkuherkkä, jos piirrettä ei kitketä koulutuksella, eikä se ole mielellään pitkiä aikoja erossa perheestään. Tänä päivänä collien pääasiallisin tehtävä on olla monipuolinen harrastuskoira ja perheenjäsen. Lonkkavian ilmenemiseen vaikuttavat paljon myös ympäristötekijät. Mostly these can be inherited recessively and those features can be latent. Mun silmää on aina miellyttänyt sporttiset paimenkoirat; saksanpaimen, belgianpaimen erityisesti malinois , hollanninpaimen jne.

Next

Lifedream Colliet

Sileäkarvainen collie

Henkilökunta tutustuu huolella eläinkotiin tuleviin koiriin ja sekä sinuun, perheeseesi ja elämäntyyliisi, ennen kuin päättää, mitkä koirat sopisivat juuri sinulle. Luonne ja käyttäytyminen Bordercollie on luonteeltaan innokas, valpas, vastaanottavainen ja älykäs, bordercollien ei kuulu olla hermostunut eikä aggressiivinen. Oikeanlaatuinen turkki ei helposti takkuunnu ja turkinhoito on helppoa. Soopeli on mikä tahansa ruskean sävy vaaleasta kullanväristä tumman mahonginruskeaan. Toiset koirat taas ajoivat eläimiä esimerkiksi markkinoilta teurastamoihin. Sanna Vartiaisen jenkkicockeri Very Vigie Freezing-In-Finland on siitä kahden pisteen päässä.

Next

Etusivu

Sileäkarvainen collie

Oikeastaan kaikki sk colliet, joita olen tavannut, ovat olleet tällaisia. Meillä leikit ei oo onneks niin rajuja, että takit menis rikki, pelottaa vaan jos koirat jää toisiinsa vahingossa hampaista kiinni ja suuttuu siinä toisilleen. Se pitää koiran hyvin lämpöisenä. Kesäkeleillä tuo alunen on liian kuuma, mutta talvioloihin tuo pehmeä ja lämpöinen alusta on juuri hyvä. Yleisimmät asiat terveydestä Collie on perusterve rotu, mutta kuten kaikilla koiraroduilla, myös collieilla esiintyy erilaisia vikoja ja sairauksia.

Next

Sileäkarvainen collie johtaa näyttelykoirakisaa

Sileäkarvainen collie

Kaikkiin värityksiin liittyy valkoiset merkit, joiden määrä voi vaihdella. Lenkkitakkina meillä on Hurtan Summit parka ja sisäkäytössä verkkobot. Kuninkaallisen kiinnostuksen seurauksena rotu tuli muotiin ja yleistyi. Peitinkarvoissa on vaihtelevasti mustat karvanpäät. Tein kaiken maailman rotutestejä, selailin rotulistoja ja käytin poissulkemistaktiikkaa. Jojo oli sellainen iso koira pienen koiran kropassa - viisas ja uskollinen, mun todellinen sielunkumppani.

Next

millainen oikeasti on lk collie?

Sileäkarvainen collie

Todella kylmillä keleillä jos koira joutuu odottamaan autossa, minulla on sille toppa back on track loimi, joka siis heijastaa lämpöä. Moni koira odottaa rakastavaa loppuelämän kotia. Siksi koirien silmät ja lonkat tulee tutkia ennen jalostuskäyttöä. Erinomainen seura- ja harrastuskoira, ystävällinen, iloinen ja aktiivinen, tulee yleensä toimeen lasten ja toisten koirien kanssa. En voi sanoa katuneeni hetkeäkään nahkan ostoa. Sileäkarvaisen collien turkki on lyhyt ja kaksikerroksinen: peitinkarva on karkeahkoa, pohjavilla erittäin tuuheaa. Haiman vajaatoiminta on erittäin harvinaista, ja sen on todettu olevan perinnöllinen pitkäkarvaisilla collieilla.

Next

Collie, pitkäkarvainen ja sileäkarvainen

Sileäkarvainen collie

Eläinten käyttäytymistä tutkiva tieteenala on etologia eli eläinpsykologia. Turkinhoito Sileäkarvainen skotlanninpaimenkoira on helppohoitoinen rotu, jonka turkki koostuu paksusta aluskarvasta ja lyhyestä, sileästä päällyskarvasta, joka täytyy harjata huolella kerran viikossa. Aiempia työtehtäviä ovat tulleet korvaamaan monet koiraurheilulajit. Collies have rights to compete in working dog trials in Finland and Smooth Collies are a common sight in obedience and rally-obedience fields as so has their speed and agility fascinated people on agility competitions. Kyseessä on yksi maailman vanhimmista alkuperäisistä koiraroduista ja se on kantana kaikille muille collie-sukuisille roduille.

Next

Sileäkarvainen skotlanninpaimenkoira

Sileäkarvainen collie

Jos et saa vastausta tai pentue ei päivity viikon sisällä, ota uudelleen yhteyttä. Karvaa ei trimmata eikä leikata. Nykyisin bordercollie on erinomaisten käyttö- ja koulutettavuusominaisuuksiensa, sekä miellyttävän ulkonäkönsä vuoksi noussut suosituksi roduksi myös eri koiraurheilulajeissa. Liikunta Sileäkarvainen collie tarvitsee vähintään tunnin liikuntaa päivittäin. Kessut ottivat tuplavoiton Messarissa, viimeisin voitto on Turusta. Suomessa rotu on saanut hyvän vastaanoton. Eli huonompikin tuuri voi tämän rodun kanssa käydä! Collien käyttö alkuperäiseen paimennustehtävään on käynyt erittäin harvinaiseksi yhteiskunnan muuttumisen myötä, mutta niiltä löytyy edelleen paimennustaipumusta.

Next