Skotten på nygatan. Media

Poliskritik mot SVT:s granskning på

Skotten på nygatan

Dokument inifrån: Skotten på Nygatan Amanda vägrar acceptera att hennes man ska ha försökt köra över en polis och att det var därför han sköts till döds efter en våldsam biljakt genom Örebro. Efter en vansinnesfärd genom stans centrala delar, ska mannen ha kört sin bil rakt mot polisen som då avlossade sitt tjänstevapen med flera skott mot fordonet. När dokument inifråns Bo-Göran Bodin får kontakt med henne har hon dessutom börjat misstänka att polisen ger en felaktig bild av både biljakten och skotten. . Se alla tv-sändningar av Dokument inifrån: Skotten på Nygatan direkt här. I dessa dagar kan man inte annat än känna stor tacksamhet över att det någonstans bland våra myndigheter finns dom som tar ansvar för lagens upprätthållande i vårt samhälle.

Next

Avsnitt 2

Skotten på nygatan

Ibland behöver journalister ta till kontroversiella metoder för att avslöja grova oegentligheter. Vid ett tidigare tillfälle hade Sarbaz kört av vägen och in i en husgrund, också då påverkad av narkotika. Därför var han förbjuden att köra bil en tid. Svensk undersökande dokumentär från 2018. Att helt enkelt luras, för att få makthavare att ställa upp framför kameran. Ändamålen helgar medlen, skulle en del säga.

Next

SVT Dokument inifrån: Skotten på Nygatan

Skotten på nygatan

Nu är hon ensam med två flickor. Avslöjas ett stort missförhållande, finns det fog för ett halvdolt eller heldolt tillvägagångssätt. Knappt ettåriga dottern i baksätet klarade sig undan skador trots att hon flög fram i vindrutan. Dokument inifråns reportrar får tillgång till material som gör det möjligt att i detalj studera vad som hände på Nygatan och träffar en av poliserna som var på plats vid skjutningen. Och därtill med en lön som — med tanke på de faror dom utsätter sig för — är oanständigt låg! För varje gång en intervjuad person känner sig lurad, blir arbetet svårare för framtida journalistik.

Next

Dokument inifrån: Skotten på Nygatan

Skotten på nygatan

Till deras frustration blir svaret från de intervjuade poliserna att detta vore detsamma som att ge upp för brottslingarna och lämna fritt fram för deras aktiviteter. I såväl första som andra och tredje generationen. Där berättar hon om hur en fällande dom stärkt henne och hur stödet av ett målsägandebiträde har underlättat rättsprocessen för henne. Titta på alla tv-program online och gratis på Webbtvplay. Dokument inifrån: Skotten på Nygatan är ett tv-program från. Men frågan är hur öppna Dokument Inifrån-redaktionen egentligen varit med vad programmen skulle handla om. Hos detta av svenska folket skattefinansierade media är istället ambitionen att propagera för ett mångkulturellt samhälle.

Next

Avsnitt 2

Skotten på nygatan

Här hade dom haft större förutsättningar att upptäcka missförhållanden och felbeslut från myndigheternas sida som skapar otrygghet ute i samhället. Föraren fördes till sjukhus där han senare avled. Media Skotten på Nygatan Paulina Wånggren företräder familjen till den man som avled när två poliser efter en biljakt i centrala Örebro, avlossat skott mot mannen, varav en av polismännen därefter skjutit honom till döds. Amanda vägrar acceptera att hennes man ska ha försökt köra över en polis och att det var därför han sköts till döds efter en våldsam biljakt genom Örebro. Men det här är en gråzon med stora risker.

Next

Avsnitt 2

Skotten på nygatan

Oftast brukar man då prata om att använda dold kamera. Han hittades senare i en gränd i centrala Örebro. Domen har överklagats till hovrätten där vi har yrkat ett högre skadestånd. Amanda träffade Sarbaz Ibrahim när hon var 16 år. Målsäganden har bland annat medverkat i en intervju som sändes i Expressen, Brottscentralen.

Next

SVT Dokument inifrån: Skotten på Nygatan

Skotten på nygatan

Trots det lyckades föraren köra från platsen. När Dokument inifråns Bo-Göran Bodin får kontakt med henne har hon dessutom börjat misstänka att polisen ger en felaktig bild av både biljakten och skotten. Men det finns även andra kontroversiella tillvägagångssätt, inte minst när det gäller ansvarsutkrävande intervjuer. Alla inblandade i ärendet inklusive kollegan som var på plats i det efterföljande polisbilen intygar dock att det var ett korrekt handlande från den skjutande polisen sida. Dokument inifrån: Skotten på Nygatan Webb-tv Play - Dokument inifrån: Skotten på Nygatan Webb-tv: Missat Dokument inifrån: Skotten på Nygatan? Amanda har fått se sin sambos sönderskjutna bil.

Next