Øst telemark bunad herre. Aust

Øst Telemark herrebunad

Øst telemark bunad herre

Karakteristisk ved denne drakten er det brede, brikkevevde beltet som går flere. Sjekk ut alle annonser fra hundrevis av. Øst-telemark Beltestakk - telemark, bil, a la carte, aba, absint, adhd, aeropagos, and, arrangement, art deco, art nouveau, asperger - Finn firmaer, adresser. Norske Bunader - Øst-Telemark Grøn jakke til Øst-Telemarksbunaden Få tips og siste nytt frå Almankås. Dagbladet : Tidligere denne ba vi dere, Dagbladets lesere, om å stemme fram det dere mente var Norges vakreste bunad.

Next

Øst

Øst telemark bunad herre

Ein kan velge om ein vil ha nikkers eller lang bukse til herrebunaden fra Telemark Håndbrodert hårbånd med mønster fra bunaden for Øst-Telemark Vest-Telemark bunad U55 har eit langt brodert liv som blir snørt framme. Foto: Knut Heggenes Bunad leies ut komplett med sølv, jakke og bunadsko Få tips og siste nytt frå Almankås. Her våre bunader fra Telemark. Mitt navn er Anne Grethe Dyrendal, og jeg er bosatt i Siljan utenfor Skien i Telemark. Den ble etablert på slutten av 1930 tallet av Einar Nordaker. Prinsesse med band er ein Øst-Telemarkbunad med mange detaljar og mykje broderi. Mange produsentar har sett sitt særpreg på denne bunaden.

Next

Øst

Øst telemark bunad herre

Den blir ofte kalla for gråtrøye, ettersom den først blei laga i grå vadmel. . Raudnyansane i broderiet går igjen i det breie broderiet på forkleet medan stakken har ein. Etter å ha fått sydd den ut litt i livet,. Bunaden blir levert med knappar i tinn eller sølv.

Next

Aust

Øst telemark bunad herre

Denne Pinnen ble oppdaget av M o n a. Tidligere var det mest vanlig å bruke gammelforgylt til Vest-Telemark og oksydert til Øst-Telemark Nydelig øst telemark bunad til salgs med fantastiske prinsesse broderier. Forutsetningen for å gjøre bruk av passformgarantien er at den gamle bunaden er kjøpt hos oss og at den er i god stand. Trøyas krage, slag, lommeklaffer og ermer er dekorert med applikasjoner i sort vadmel. Øst-Telemark bunaden ble veldig ettertraktet når rosemaling var populært på 1800 tallet. Den er kjent for den røde jakken som er kort slik at brikkebeltet synes og har fold i ryggen. Du kan velge mellom disse tre variasjonene.

Next

Aust

Øst telemark bunad herre

Den blir ofte kalla for gråtrøye, ettersom den først blei laga i grå vadmel. Husfliden Gjøvik: Vi har rask levering av bunad fra Vestoppland, Totendrakt og Landingsdrakt Øst-Telemark bandstakk. Herrebunaden A94 frå Aust-Telemark blei rekonstruert Heimen i 1994 etter ein bunad utlånt frå en skredderstue i Bø. Den kalles raudtrøye fordi den bæres med en. Kart og flyfoto Disse rekonstruert etter drakter fra Øst-Telemark fra ca 1820 utstilt på Norsk Folkemuseum. Dekoren på lokket er hentet fra jakka og dekoren rundt skrinet er fra.

Next

Herrebunad fra Øst

Øst telemark bunad herre

Farger og pyntekanter kan varieres etter ønske, slik at du får bunaden som du vil ha den. Denne bunaden byggjer på klesskikken på midten av 1800-talet. Caper : se nederst Skjorte egen prisliste nederst. Den er utviklet over mange, mange tiår og etter funn og inspirasjon. Til knebuksa skal det vere kvite naturfarga ullstrømper til denne bunaden. Gudbrandsdalen festdrakt, blå eller sort, måltatt, ferdig.

Next