Sticka sjal. Poncho och sjalar

Clara Stickar: Enkel trekantssjal med ryggrad

Sticka sjal

Beskrivning finns i högerspalten 2018-03-29 Moebius sjal. Prova gärna med olika sorters stickor, vilka som fungerar bäst för just ditt garn. Blomrankor Observera att i det här mönstret varierar maskantalet från varv till varv. Eftersom sjalen blir väldigt töjbar behöver kanten och avmaskningen också bli det. I förrgår kväll lade jag upp alla 363 maskorna och satte igång. Dessutom måste du testa hur du vill ha dina knapphål, om du gör en klassisk kofta behövs ett hål längs uppe till höger i halskanten. Den som lever får se, helt enkelt.

Next

Modeller

Sticka sjal

Ett tips är att spara den sista m när man stickat klart en ruta och inte fästa den och använda den till nästa ruta vid upplägg. Vänd och sticka rm över alla omslag och till sista m, lyft den sista m, sticka 1 rm i det yttersta hålet omslaget på sjalen, och dra den lyfta m från spetskanten över denna m. Nu när jag börjat sticka det vackra spetsmönstret på kanten krävs lite mer koncentration. Vi har ett brett sortiment av stick- och tunikor, västar, barntröjor, klänningar, sjalar Våra beskrivningar kommer från. Ibland kallas också spetsar för hålmönster.

Next

Sticka Sjal

Sticka sjal

Anonym Sjal nr 1 - Rätsickad sjal med hålmönster Stickas uppifrån och ner : Lägg upp 5 maskor. På tillbaka vägen stickas omslaget och du har ett litet hål. Det stickas så mycket mönster som det finns maskor till över de nya m som uppstår. Läs också: Har du frågor om garn eller mönster? Sticka till arb har 201 m med sista ökningen från avigs och mäter 55 cm från spetsen. Til de som lurer på praktiske detaljer som å legge opp med to farger o. Jag kan inte lägga upp med två färger. För att få till det tar du ett nummer mindre stickor än det du använder till övriga stickningen.

Next

Clara Stickar: Enkel trekantssjal med ryggrad

Sticka sjal

Afrobelly: Svårt, det var så längesen jag stickade den sjalen så jag minns inte riktigt vad jag använde, kanske 5 eller 6mm? Är du nybörjare så rekommenderar jag ett tjockare garn som är lättare att sticka med. Just nu är det Lady Eleanor och Trellis som är mina reskamrater. Christina som teststickade ett lacegarn det finns. Sticka några provlappar och se vad du gillar! Lättast är det att sticka med en bra rundsticka 60 cm lång. Spetsar finns i en uppsjö olika varianter, från de lättaste som bara består av ett eller två varv som upprepas, till svårare där alla varv stickas olika. Sjalen fick ändå följa med som pendelstickning, men då gällde det att planera så att jag stickade de aviga varven på tunnelbanan. Låter detta intressant kan du få en överblick över alla stickbeskrivningar på en gång.

Next

Litet nystan: Sjal

Sticka sjal

Fast vi redan anser att det finns något för alla smaker, så strävar vi efter att regelbundet få nya kits till vårt redan stora urval. Ponchos I vilka färger skulle du sticka den? Den här sjalen går att variera i det oändliga, det blir helt olika beroende på hur vilket garn och stickor man använder. Det räcker med en härva garn med den längden för att sticka den här luftiga sjalen. Håller på med en variant av nr 1, och tänkte försöka lägga upp den när jag är klar : Idag blev det ett mindre projekt, en börs, eftersom ni redan har sett bilder på mina andra projekt. Lägg upp 4 maskor Sticka rm i 6 varv 7.

Next

GREITZAN: Dominostickad sjal

Sticka sjal

Börja från mitten på avigs, byt till fg 3 och sticka 1 kantm, mosst, minska 1 m i slutet av v innanför kantm, 1 kantm. Det blir en exklusiv handgjord accessoar som inte går att köpa, de snyggaste sjalarna stickas för hand! Sticka 2 varv rätstickning Varv 1 rätsida : 2 rm, 1 omslag, sätt en markör på stickan, 1 rm, 1 omslag, 2 rm Varv 2 avigsida : sticka rätstickning varvet ut 7 m Varv 3 rätsida : 2 rm, 1 omslag, sticka till markören, 1 omslag, flytta över markören till höger sticka, 1 rm, 1 omslag, sticka tills det återstår 2 maskor, 1 omslag, 2 rm Fortsätt att växelvis sticka varv 2 och varv 3 tills sjalen uppnått önskad bredd. En perfekt sjal för sommarens fester : Tack igen till för inspirerande modifiering av. Efter att jag teststickat min första dominoruta och upptäckt vilken rolig stickteknik det är har jag nu utvecklat tekniken vidare och stickat ihop flera rutor till en sjal. Köper du ett kit ser vårt system till att det nödvändiga garnet blir lagt i din varukorg. På bilderna kan ni se hålmönstret som bildas i mitten och upptill.

Next

Litet nystan: Sjal

Sticka sjal

Klicka på bilden nedan för att ladda ner mönstret! Förklaringar: Kantmaska: Sticka sista m på v rät, vänd, lyft första m med garnet framför arb fortsätt att sticka rätst. Jag blir mållös av lycka, för att jag äntligen fattar varför mina sjalar blir som dom blir. Är du i tvivel om vilket stickkit du ska välja, kan du naturligtvis kontakta oss med dina önskemål. När det gäller garn och stickor får man pröva sig fram. Det som har krånglat till det en smula är hoptagningarna i toppen av romberna: sticka 7 maskor tillsammans, omslag, samma 7m tills, omsl, samma 7 m tills igen. Vill du dessutom sträcka ut sjalen för att få den extra lång så att den t ex går att knyta två varv runt halsen så behöver du ta med det i beräkningen. Mosstickning: Se diagrammet i bildspelet ovan.

Next