Åströmska gården. Anders Åström den yngre

Anders Åström den äldre

Åströmska gården

Drömmer du om att bo i en pampig sekelskifteslägenhet, flytta till din första egna lägenhet eller att hitta en naturnära lägenhet en bit utanför stan? Hans son Anders Åström den yngre som var en företagsam man tog så småningom över gården och företaget. Denna bro var en del av den gamla som gick utmed Norrlandskusten. English Its been 280 years since Linnaeus carried out his expedition to Lapland a province in northernmost Sweden , and the main goal of this project is to go in his footsteps and take pictures of interesting objects. Därför planeras denna resa att fortsätta till Linnés delmål Sorsele. Hans dagböcker har blivit föremål för en akademisk studie.

Next

Kulturskatt är till salu

Åströmska gården

De övriga ställde till det, då man har hundratals fina bilder men på vad? Nu blev klockan sent men jag passade ändå på att ta en sväng förbi Lycksmyran. Hungrig och trött så fick jag lön för mödan. Under 2014 färdigställs fasadrenoveringen på byggnadsminnet Åströmska gården i Vindeln. Anders Åström var gift med Ellen Behrling, född 1864 i , Stockholm, och fick med henne tre barn. Anders Åström var uppväxt i byn och etablerade sig 1846 som köpman i Rosinedal söder om nuvarande.

Next

Kronprinsessbröllopet: augusti 2009

Åströmska gården

På gården finns flera äldre byggnader, logen från 1844 var tidigare sammanbyggd med en nyare ladugård vilken revs 2012. Probably from the book Spinnel-Anna Slakt, table 1301. Fakta Åströmska gården från 1862 blev ett lagskyddat byggnadsminne 1992 och huvudbyggnaden är sällsynt påkostad, uppförd i två höga våningar och är 34 meter lång. Men det svängde snabbt om när Granökyrkan var öppen och den trevliga personalen tände lyset i kyrka åt mig. Efter Röbäck bar det iväg mot Umeå. Arkiverad från den 18 december 2014.

Next

Tjärdrottningens hus fräschas upp

Åströmska gården

Sissel Trägårdh, 3 år, lämnar över en bukett med rönnbärskvistar till kronprinsessan. Bonden Anders Andersson öppnade en lanthandel och drev jordbruk på gården under 1840-talet. Ett par timmar senare tog det stopp vid en vägbom och jag fick gå den sista kilometern. Åströmska gården har en tomtarea på drygt 21 000 kvadratmeter. Det fick duga med ett foto på portalen.

Next

Kringla

Åströmska gården

Then in 1873 he moved to Bugdeato, Degerfors Parish Vindeln , Västerbotten. Åströms sonhustru Ingegerd Levander kallades för tjärdrottningen. Återresan går sedan utmed Vindelälven. Efter trippen ner i gruvan så regnar det så pass mycket att det bara är att avbryta trippen till Vindeln och åka hem. Utgångspriset är 2 495 000 kronor och driftkostaden är drygt 200 000 kronor per år. Ja Klart Ej skriven Ej skriven Resedagbok Datum Notering 2012-06-14 Det är en lång lista att beta av så jag passar på att göra färdigt Umeå kommun. Här fanns ett av de som ibland benämns arbetsläger, under 1943.

Next

Event spaces

Åströmska gården

Ifall jag visste från vilken vinkel det passade bäst att fota så försökte jag planera resan så att solen skulle vara i ryggen, men ibland fick man helt enkel fota i motljus för att det skulle bli en bild. Förutom och prästgård finns där bland annat ett tingshus från 1800-talet samt Åströmska gården, ett av länets största timmerhus, uppfört 1858—1862 av handelsmannen d. Hon drev företaget från 1931 ända fram till 1980-talet. Vindeln: en norrländsk kommuns ekonomiska utveckling 1800-1980 : en analys av bondesamhällets ekonomiska utveckling, anpassning och förvandling under 200 år. Han ställde upp i andrakammarvalet 1899 i Nordmalings, Bjurholms och Degerfors tingslags valkrets men förlorade till.

Next

Kronprinsessbröllopet: augusti 2009

Åströmska gården

In 1910, son Vic married Anna Olson; her brother, Oscar Olson married Helen Nystrom. När man berättar om projektet och Wikipedia i allmänhet så har reaktionen varit positiv förutom i ett fall. Han var ordförande i kommunalnämnden 1863—1874 och fick stort inflytande på ekonomiska utveckling. Sedan blev det mer motion när jag blev feg om bilens markfrigång och bredd när skärvstensvallarna skulle fotas, så det fick bli en promenad. Har träffat och intervjuat tjärdrottningen Ingegerd Levander tel.

Next