Teknik gymnasiet. Teknikprogrammet på Fenix gymnasium

Teknik & Service Gymnasiet

Teknik gymnasiet

Att tänka på Om du vill ha särskild behörighet till en viss högskoleutbildning är det viktigt att planera dina studier. På Teknikprogrammet får du arbeta utifrån ett helhetsperspektiv, och lärarna samarbetar för att kunna hjälpa dig att se denna helhet. Du utgår från praktiska arbetsuppgifter som du löser enskilt eller tillsammans med andra, ofta i projektform. I modulen Teknikens förändring och dess konsekvenser för årskurs 4-6 hittar du, under del 3, filmen Att arbeta med drivkrafter. I årskurs 2 och 3 får du sedan möjlighet att fördjupa dina kunskapsområden enligt en inriktning inom design- och produktutveckling eller informations- och medieteknik. Med en utbildning från oss lär du dig för framtiden — oavsett om du väljer att börja jobba direkt efter examen, eller plugga vidare. Du kommer att få lära dig att tänka kreativt såväl som ekvationslösande.

Next

Om skolan « Teknik Gymnasiet

Teknik gymnasiet

När vi startade var vi pionjärer som den första allmänna fristående gymnasieskolan i vår kommun. Du har alltid rätt att välja ytterligare en kurs i idrott och hälsa och en estetisk kurs inom det individuella valet. För att du ska få de allra bästa förutsättningarna efter gymnasiet bygger våra utbildningar på verkliga behov i svenska tillväxtbranscher och genomförs i nära samarbete med de bästa inom varje bransch. Kursinformation hittar du via länken ovan. Kursen vänder sig främst till dig som är verksam som tekniklärare i årskurs 4-9, men är öppen för lärare i andra ämnen eller skolformer i mån av plats. Är du intresserad av teknik och teknikutveckling och vill gå en utbildning med tydlig koppling till entreprenörskap, så sök Teknikprogrammet på Polhem. Håll utkik för mer information här på hemsidan, Facebook och Instagram.

Next

Teknikprogrammet

Teknik gymnasiet

Eftertraktad kunskap Arbetsmarknaden väntar på dig Arbetsmarknaden skriker efter duktiga datortekniker, arkitekter och designers, så passa på att skaffa dig en bra utbildning som öppnar många dörrar när du ska söka till högskola eller universitet. Gymnasiearbete I slutet av teknikprogrammet ska du göra ett gymnasiearbete. Efter att ha läst elteknik kan du jobba för ett företag som levererar elkraft eller kanske starta ett eget företag i framtiden. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar. Du får både sitta i skolbänken och göra läxor samtidigt som du får komma ut på praktik och bli förberedd på arbetslivet. Faktaboken är upplagd för att följa projektarbetets naturliga gång: idé och behovsanalys följs av ritteknik, presentation och prototyptillverkning.

Next

Gymnasium på Gärdet

Teknik gymnasiet

Vi ser redan fram emot att träffa dig, att diskutera teknikämnet, att få lyssna på föreläsningar, besöka workshops och seminarier. Arbetsformer På programmet söker och bearbetar du information källkritiskt. Du studerar både befintlig teknik och utvecklingen av ny teknik. Du tränar din förmåga att utveckla nya och kreativa lösningar, och lär dig mer om möjligheterna att driva ett eget företag. Serien vänder sig till främst till årskurs 4-6. Du tränar dig i att analysera, modellera, simulera, rimlighetsbedöma, utveckla, se samband, dra slutsatser och argumentera för att bättre förstå tekniska system.

Next

Teknik gymnasiet

Teknik gymnasiet

Huvudmannen för skolan är ett familjeföretag med sju delägare. Ägarna är lärare i grunden och arbetar aktivt på skolorna. Som vanligt får du spännande boktips. Utöver inriktningen väljer du en profil och valbara kurser. Informations- och medieteknik behandlar områden som programmering, datorteknik och webbutveckling.

Next

Göteborgregionens tekniska gymnasium

Teknik gymnasiet

Då är energitekniker något för dig! Vill du låta ditt intresse bli ditt yrke? Du arbetar med designprocessen och designmetodik. Du kommer med andra ord att få en yrkesexamen med grundläggande högskolebehörighet, inom timplanens 2500 poäng. Inriktningen fördjupar dina kunskaper om teknik, matematik och fysik, så att du kan använda dessa för tillämpningar inom simulering, styrning och reglering. Du kan via länken ovan läsa om vad man vill åstadkomma och hur arbetet har gått till, samt vilka undantag som finns. Läser du till energitekniker kommer du per automatik läsa in grundläggande högskolebehörighet engelska 6, svenska 2 och 3 och även matematik 2. Minst 15 veckor ska du vara ute på en praktikplats. Praktik och jobb Inriktningen Elteknik innehåller både teori och praktik.

Next