Terijoen salava leikkaus. Terijoen salavan katkaisu ja juuret

Puiden ja pensaiden leikkaamisella on jo kiire

Terijoen salava leikkaus

Me entisessä kodissamme leikkelimme kyllä omaa terijoensalavaamme välillä todella reippaasti, emmekä käyttäneet koskaan mitään hoitoaineita ja paju vaan kasvoi ja voi hyvin. Istuta oikea puu oikeaan paikkaan Jos aikuisen puun vaatima tila otetaan huomioon jo taimen ja sen istutuspaikan valinnassa, myös leikkaustarve on yleensä vähäinen. Leveän pallomainen, kellanvihreäoksainen puu on näyttävä myös talvella. Eikä hän ollut myyntimielellä, koska ei hänellä ollut ko. Lehtilapa on 10—12 cm pitkä, suikea, pitkä- ja vinosuippuinen, hammas- ja nystylaitainen sekä kalju. Puut alkoivat olla myös alttiita myrskyvaurioille ja laajalle levinnyt latvus varjosti piikaa pihanurmea. Hyvästä kasvualustasta johtuen puut olivat kasvaneet 25 vuodessa liian kookkaiksi tontille.

Next

Ohjekuvat ja aikataulu: Pihan koristepuiden leikkaus

Terijoen salava leikkaus

Mutta melkein kuoli aviomieskin, vaikkei minun syyni ollut. Re: Käyttäisin Jos laikataan puusta vain pieni oksa pienillä saksilla, niin voihan sen jättää hoitamatta, mutta jos käytetään sahaa ja leikataan isoja oksia niin minusta haavan hoito on tärkeää. Nämä oksat katkaistaan melko lyhyiksi ehkä ajatellen sitä että tarvitaanko näkösuojaa tietylle korkeudelle. Re: haavanhoitoaineista Laitoin haavalakkaa raidan kantoon ettei homesienet iskisi kovin pahasti. Puun voi leikata alas ja jättämällä yhden kantovesan saadaan uudistettua jo vanha, ylisuuri tai muuten ruma puu tai pensas. Oksat ovat kaljuja, kellanruskeita, kiiltäviä ja helposti tyveltä murtuvia. Jos poistat ison oksan, lyhennä se ensin noin puolen metrin pituiseksi ja vasta sitten oksankauluksen vierestä.

Next

Terijoensalava pensas

Terijoen salava leikkaus

Kukinta: Mitätön kukinta varhain keväällä. Nämä salavat on latvottu noin pari vuotta sitten. Isot oksat poistetaan aina sahaamalla. Näin käy parhaiten silloin, jos leikkaus tehdään kasvin ollessa levossa. Kun kasvukausi on alkanut ja silmut ovat puhjenneet, ei useimmille puille enää ainakaan rankkoja leikkauksia suositella. Salavaa ja muita pajuja sekä poppelia poistettaessa on paras menetellä siten, että kaataa puun lyhyeen kantoon ja käsittelee kannon glyfosaatilla.

Next

vielä terijoen salavien leikkaamisesta

Terijoen salava leikkaus

Myös sireenit pitävät kovista otteista, Määttänen neuvoo. Nyt näkee aika erikoisia versioita, kun vain alimmat oksat ovat saaneet kyytiä, Risto Määttänen sanoo. Silloin puusta kasvaa muodoltaan sateenvarjomainen. Kevätaurinko paahtaa Puutarha-alan ammattilaisen mielestä on parempi olla tekemättä puutarhassa mitään, jos ei ole aivan varma siitä, mitä pitää tehdä. Toinen jää siis tuonne omppupuiden taakse. Esimerkiksi omenapuiden ympärillä täytyy olla tilaa ainakin viidestä kuuteen metriä ja marjapensaidenkin pari metriä.

Next

Terijoensalava puu

Terijoen salava leikkaus

Re: Re: Käyttäisin Marttalan innoittamana rupesin hoitelemaan omenapuitani. Olen uusinut suihkutuksen vielä pari kertaa. Kosteus tulee haavaan pääasiassa puusta itsestään. Vanhat marjapensaat vain pitävät siitä, että niistä otetaan pois sammaleiset oksat kokonaan. Annetaan sitten täysin kuolleen kannon lahoa rauhassa muutamia vuosia.

Next

vielä terijoen salavien leikkaamisesta

Terijoen salava leikkaus

Terijoensalava kehittyy nopeasti ja leikkaamatta tasaisen pyöreälatvaiseksi. Puiden leikkausajat Laji Leikkausaika Lisää tietoa haapa Populus tremula helmi—maalis Kasvaa nopeasti, sietää voimakastakin leikkausta, tekee paljon juurivesoja. Lisää hedelmäpuita haikailen noiden tilalle. Syynä hoitotoimenpiteeseen oli puiden hieman liiankin nopea kasvu ja siitä johtunut hoitoleikkausten vaikeutuminen. Lehdet ovat 6—15 cm pitkiä ja kapeansuikeita.

Next