Turun hautausmaa kartta. Turun Hautausmaa

Ylösnousemuskappeli Turku Kartta

Turun hautausmaa kartta

Sen piirustukset laati arkkitehti Charles Bassi. Kaupunginarkkitehti, kirkkoja monessa kaupungissa Unonius, Oskar Tullin esimies reliefi Walter Runeberg Malm, C. Raision Pyhän Martin kirkkoa ympäröi kauniiksi mainittu hautausmaa. Aluetta siistitään muutoinkin, ja hoitamattomat haudat poistetaan tulevaisuudessa. Turun hautausmaalla on kaksi kappelikokonaisuutta.

Next

Hietaniemen Hautausmaan Kartta

Turun hautausmaa kartta

Turun hautausmaa vihittiin käyttöön vuonna 1807. Hautausmaalla on runsaasti kulttuurihistoriallisesti merkittävien vainajien hautoja ja arvokkaita, nimekkäiden kuvanveistäjien suunnittelemia muistomerkkejä ja veistoksia. Neljäs laajennus vuodelta 1863 käsittää loput nykyisestä V-alueesta. Veijon kartalle valikoitui kolme hänelle. Kartan kirjainmerkinnät viittaavat näihin laajennuksiin. Kartta näyttää missä Turun vanha hautausmaa sijaitsee.

Next

Turun hautausmaa

Turun hautausmaa kartta

Bassin suunnittelema hautausmaan vanhin alue sijaitsee nykyisten kortteleiden V. Nykyisin hautausmaan pinta-ala on 59,2 hehtaaria, ja sillä sijaitsee noin 45 000 hautaa. Hautausmaan pinta-ala oli kolme tynnyrinalaa eli puolitoista hehtaaria. Monien elokuvien ja radiokuunnelmien hahmo, mm. Maarian hautausmaahan haudataan enää vain vanhoihin sukuhautoihin tai seurakunnalle palautuneisiin hautoihin.

Next

Maarian hautausmaa

Turun hautausmaa kartta

Tulostettavissa olevasta kartasta löytyy muun muassa viime vuonna menehtyneen rakastetun runoilijan Jarkko Laineen , kirjailija Anni Polvan , urheilulegendojen Jarno Saarisen ja Paavo Nurmen tarkat hautapaikat. Ylösnousemuskappelin lähellä on lisäksi Bryggmanin suunnittelema. Alunperin kirkon ympärillä oleva hautausmaa oli varsin pieni. Se esitti anomuksen hyväksyttäväksi Turun kaupungin valtuusmiehille. Alueen keskellä kohoaa arkkitehti Erik Bryggmanin suunnittelema Ylösnousemuskappeli vuodelta 1941, ja vuonna 1967 vihittiin käyttöönsä hautausmaan kaakkoiskulmassa oleva Pekka Pitkäsen suunnittelema Pyhän Ristin kappeli ja krematorio.

Next

Turun hautausmaan kartan

Turun hautausmaa kartta

Kristillinen hautaaminen rakentuu ylösnou- semususkon varaan. Karttaa voi lähentää ja loitontaa vasemmassa yläkulmassa olevilla painikkeilla ja liikuttaa hiirellä raahaamalla. Loput laajennukset on tehty 1900-luvulla. Hautausmaahan haudataan vuosittain noin 1350 vainajaa. Alueen keskellä kohoaa arkkitehti Erik Bryggmanin piirtämä Ylösnousemuskappeli vuodelta 1941, ja vuonna 1967 vihittiin käyttöönsä hautausmaan kaakkoiskulmassa oleva professori Pekka Pitkäsen suunnittelema Pyhän Ristin kappeli ja krematorio. Hautausmaalla on kaksi rakennustaiteellisesti merkittävää kappelikokonaisuutta: suunnittelema, vuonna valmistunut , ja vuonna käyttöön vihitty suunnittelema ja krematorio. Hautausmaata on laajennettu kaikkiaan kaksitoista kertaa.

Next

Turun Hautausmaan Kartta

Turun hautausmaa kartta

Yhteystiedot Hautojen hoidon asiakaspalvelu eli hautatoimisto Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän toimitalossa Eerikinkatu 3 A katutasossa on avoinna arkisin klo 8—15. Vanhan Tampereentien varrella lyhyen sivutien päässä sijaitseva kiviaidalla aidattu Maarian hautausmaa vihittiin käyttöönsä vuonna 1890. Hautausmaalle on haudattu lukuisia historiallisesti merkittäviä henkilöitä, ja haudoilla on useita tunnettujen kuvanveistäjien suunnittelemia veistoksia ja muistomerkkejä. Turun hautausmaan alueella sijaitsevat hautausmaan lisäksi käyttöön otetut ja hautausmaa sekä vuonna perustettu hautausmaa ja vuonna perustettu hautausmaa. Viimeisin eli kahdestoista laajennus on Veteraanilehto. Hautausmaalle on haudattu useita kulttuurihistoriallisesti merkittäviä henkilöitä, ja alueella on monia nimekkäiden kuvanveistäjien suunnittelemia muistomerkkejä ja veistoksia. Runsaan hehtaarin laajuisella hautausmaalla on noin 900 hautaa ja sankarihaudoissa lepää 16 sankarivainajaa.

Next

Lemmikkieläinten hautaus

Turun hautausmaa kartta

Tuolloisen, puolentoista hehtaarin laajuisen alueen suunnitteli arkkitehti. Useiden laajennusten jälkeen Turun hautausmaa on kasvanut nykyiseen 59,2 hehtaarin kokoonsa. Arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema kirkko vihittiin käyttöön 1905. Hautaamisesta sovitaan lemmikkieläinten hautausmaan hoitajan kanssa. Yksi kaupungin suosituimmista vihki- ja kastekirkoista ja siellä voidaan järjestää myös konsertteja. Kartta Naantalin seurakunnan hautausmaasta, Raision pitäjässä, Turun ja Porin lääniä, sekä sen laajentamiseksi Pappilan maasta. Katariinan hautausmaa on Pyhän Katariinan kirkon ent.

Next

Turun Hautausmaa Kartta

Turun hautausmaa kartta

Pyhän Katariinan kirkon kellotapuli on vuodelta 1826 ja arkkitehti Ingvald Sereniuksen piirtämä siunauskappeli vuodelta 1929. Hän liitti lausuntoonsa kartan, johon oli punaisella merkinnyt hautausmaaksi sopivaksi katsomansa alueen. Scheinin, Arje Turun yliopiston rehtori, ksylitolin tutkija Polva Polviander , Anni Nuorisokirjailija, Tiina-kirjojen luoja Klami, Hannu Tapani Oikeustieteen professori Siivonen, Hannes Juho Taidemaalari, Turun yliopiston kirjaston vahtimestari Pietilä, Reima Arkkitehti, töitä mm. Uudempaa hautausmaata edustaa Ikirauhan kalliot ja sen alueella sijaitseva Kirkkauden kappeli, lasilla katettu, ikivihreä kappeli, jonka alakertaan murattien alle voidaan. Kolmas laajennus saatiin heti perään vuonna 1850 ja se käsittää nykyisten kortteleiden V. Kahdeksas laajennus on E-alue vuodelta 1971. Kirkkoon hautaaminen lopetettiin vuonna 1795 ja sen jälkeen hautausmaa on laajentunut jo yli 5 hehtaariin.

Next