Vår i hagen. Lillians hage: Vår i hagen

Huset på landet: Vår i hagen

Vår i hagen

Som dere ser, det ble plen etter hvert i fjor sommer. Hadde jeg vært bedre til dette, kunne jeg nok hatt flere store stauder som jeg kunne delt og plassert i nye bed. Vi er heldige som kan nyte naturens gaver! Det største staudebedet tåler godt å bli utvidet, i dag ble det 20-25 cm bredere. Matoppskrifter legges også ut — med ingredienser som er høstet i hagen. I dag har jeg utvidet halvparten av det største studebedet mitt i framkant. Finn frem lykter og pledd - det forlenger utesesongen betraktelig.

Next

Carl I. Hagen til miljøbarn:

Vår i hagen

Ta bilder av solens gang på tomten. Kanskje de blir ensomme etterhvert om ikke epletreet klarer seg. Vask hagemøblene, tørk over hageputene. Blant favorittene er tulipaner, peoner, liljer, ridderspore og høstfloks. Det er masse hvit blåveis i den veikanten nå også. Som utvalgte i livets lotteri får vi kjenne at det bruser i blodet, når april leker seg med de siste snøflekkene på plenen og varmer den iskalde jorden.

Next

Hagen i svingen: VÅR I HAGEN.

Vår i hagen

Du burde nemlig bruke tiden på å planlegge for neste vår! Det finnes også stauder som blir ganske høy, men husk på at de må ha støtte for vind. Har alltid hatt interesse for hus, hage og handarbeide. Så koselig vårstemning det er i hagen din, tenk at det blomstrer allerede! Ideelt sett burde vi kanskje hatt en tykk duk av typen vevd plastduk under grusen, men vi har så mange grusstier, at det ville blitt fryktelig dyrt - vi undersøkte! Grusen bør være velgradert med kornstørrelser på anslagsvis 0-8 mm og lagtykkelse på ca 5-6 cm. Flere av narsissene og enkelte tulipaner har store knopper, så det er vel ikke lenge før disse springer ut. Det blir spennende og se om vi får flott rød kvann i år, den som venter på noe fint blir ofte belønnet,,tror jeg hehe,, Det er moro med litt kjøkkenhage og sånne karmer er jo så praktiske til det. Jeg har alltid vært opptatt av interiør og brenner for den landlige, nostalgiske og romantiske stilen. Når jeg lager nye bed, starter jeg som regel med et ganske lite felt som jeg vet jeg har nok planter til.

Next

Vår i hagen..

Vår i hagen

Noen steder kan du glede deg over vårens første blomster - snøklokker, krokus, påskeliljer og tulipaner. Kast snøen utover på de bare flekkene, så smelter alt litt fortere. Synd med rosene dine som ikke klarte vinteren. For her er faktisk mye god matjord. Jeg vil svært gjerne hilse på deg neste gang jeg drar til Stavanger. Det er det ikke alltid så lett å tenke seg til hvordan dette blir, og det kan derfor være svært lærerik å ta en tur i hagen nå og registrere hvor snøen smelter først og sist, skriver Anne.

Next

Fagertun: Vår i hagen

Vår i hagen

Det var flere ulike farger av dem, men ikke annet navn enn auricola. Tusen takk for hyggelige kommentarer! Jeg bare rydder og styrer prosessen litt. På om det blir plen, om jordlaget var tykt nok. Noen steder passer det å få hagen fin til 17. Jeg må innrømme at jeg har vært ganske dårlig på gjødsling gjennom årene. Eiendommen på 13 mål var fullstendig overgrodd. Men det jeg mangler av kunnskap, tar jeg forhåpentligvis igjen i entusiasme, genuin hageglede og pågangsmot! Nå får jeg bare håpe at det iskalde været snart gir seg, så vi får deilig vårvær igjen og kan nyte hagen i timevis.

Next

Vår svenske sommerhage

Vår i hagen

Legg gjerne igjen spor etter deg! Fronten på huset er nemlig av glass, så først nå føler vi at huset kommer til sin rett slik det var ment helt fra begynnelse…. På vei hjem fra kveldstur kunne jeg se små knopper som presser seg opp for å besiktige lyset - de trenger seg fram mellom kvister og gammelt løv med så inderlig mye kraft og voksestyrke! Å sitte med ryggen inntil et gammelt tre er en god følelse. Slipesteinen vekker gode minner, vi hadde en i kjelleren på hytta, men dessverre ble den kastet, fremskrittet kom med en elektrisk dreven, spennende. Våren er en deilig tid i hagen, for da skjer det mye hver eneste dag. Legg gjerne igjen et lite spor! Everything from changing peoples jobs by adding something to a towns drinking water, going behind the scenes of a Public Awareness Agency everything from former smokers to traffic-victims, convicts and closet homosexuals , finding out about an ancient prophecy of the mentally handicapped, the plight of the Danish population they can´t understand a word they say, and the milkman earns a lot by pretending not to understand and selling gallons of milk to visiting the parallel dimension of Norwegian Film my favorite episode. Så var det å legge kantsteinene. Han spurte alltid treet om det var greit at han satt seg ned ved treet, og ventet på svar før han satte seg.

Next

Bittelitens lille hjørne: Vår i hagen

Vår i hagen

Svaret kom raskt: - Å nei da, den er ikke min. Senere kommer jeg til å fylle på med gressklipp, og det er sjelden behov for noe gjødsling utover dette. Men velger man å bruke plastduk, bør man huske på å la den dekke kantene også. Det skal bli spennende framover. I bakkant har jeg høye stauder som riddersporer og storhjelm. Det er berre eit ord å seie: Fantastisk! Ja, egentlig fra nå av og til snøen kommer. Ja hos deg er det full vår ja, så fine blomster, planter og bed.

Next

Vår i hagen..

Vår i hagen

Jeg kunne funnet på gjøre nøyaktig det samme. Det er Stein som står for gravearbeidet i hagen vår. Ugress som løvetann, brennesle, fuglevikke og krypsoleie blir løsnet med røttene av stikkepinnen og kastet i en stor lilla, myk bøtte. Det er nesten så en skulle tro at det var et høstbilde, men denne Bergeniaen lyste alldeles rødt i morgensolen i dag. Jeg vurderer å la en halvmeter plen bli værende og så fortsette bedet utenfor. Jeg har jo oppdaget Evernote, og det kan hende at det øker muligheten bittelitt. Forskjellige hosta som jeg ikke husker navnet på i farten.

Next